marți , 27 iulie 2021

Sorin Lucaci, BookLand: „Numai prin lectură poți deveni un om liber”

Ce proiecte pregătiţi şi ce planuri de viitor aveţi în legătură cu proiectul Bookland?

Dezvoltarea şi implementarea proiectelor pe librăria online, foarte multe evenimente şi foarte mulţi vizitatori pe care încercăm să îi aducem în Caravană pe unde poposim, continuarea proiectului cu CFR călători, Povestea cărţilor călătoare, tot felul de asocieri şi parteneriate media şi culturale, sperăm să le ducem pe toate la bun sfârşit.

Am avut o discuţie cu cei de la Vreaubilet.ro pentru o colaborare şi discutăm despre un parteneriat care mie mi se pare senzaţional, vrem să îl ducem la bun sfârşit, pentru că este unic în genul acesta de asociere. Ne dorim ca la fiecare spectacol, pe care îl vor avea de exemplu la Sala Palatului, unde vor fi trei patru mii de oameni, să oferim o carte. Adică omul, când îşi cumpără un bilet, să primească şi o carte, în general beletristică, pentru că asta are ponderea cea mai mare.

Revenind la Caravană, de data aceasta ne-am schimbat un pic strategia de comunicare, în sensul că în loc de 40 de oraşe vom avea 20 de oraşe. Am selectat cu mare atenţie oraşele respective, sunt centre universitare, comerciale: e vorba de Arad, Oradea, Timişoara, Cluj, Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureş, Braşov, Constanța, sunt oraşe cu potenţial mai mare decât Alexandria sau Slatina, unde vânzările noastre, anul trecut, au fost foarte mici. Vom sta tot 42 de săptămâni, într-o proporţie mare nu vom mai merge în malluri, vom merge în piaţete, pasaje pietonale, parcuri, pentru că au un trafic mult mai bun şi ne aşteptam la un aflux mai mare de cititori şi vizitatori.

Ştiu nu doar că aveţi formaţie de filolog, dar că sunteţi şi activ în luma literară, prin câteva cărţi publicate. Care sunt acestea şi ce planuri editoriale mai aveţi?

Revolta îngerilor, publicată în 2009, la editura Vinea şi În burta grasă a peştelui de Duminică,publicată în 2012, la editura Herg Benet. Am terminat al treilea volum de versuri, pe care sper să-l public cât mai curând. Mi-aş dori să scriu o carte motivaţională, de dezvoltare personală, în care să le spun oamenilor cât este de important să aibă, zi de zi, o atitudine pozitivă şi relaxată asupra vieţii, cât este de important să-şi urmeze visurile, să nu le abandoneze, să nu renunţe. Dacă vei spune da oportunităţilor din viaţa ta şi vei gândi într-o notă pozitivă, există şanse de 99,9% ca lucrurile pe care ţi le doreşti în viaţă să se întâmple.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus