sâmbătă , 2 decembrie 2023

Special LaRevista.ro: 10 seriale pe placul femeilor

Two women in living room watching television eating chocolates sfoto

Foarte des mi se cer recomandări de seriale. Cele mai multe cerinţe vin din partea suratelor mele, iar ea, solicitarea, e deseori împachetată astfel: „Recomandă-mi şi mie, te rog, un serial. Dar să fie frumos, nu dintre-alea cu crime, zombi şi sânge pe pereţi la care te tot uiţi tu.“ Adevărul e că serialele dure îmi plac cel mai mult, dar nu zic nu nici poveştilor mai suave, care nu implică risipă de hemoglobină falsă. Pentru că să ştiţi, dragile mele, oamenii ăia nu mor în realitate, e butaforie, jur. 😀
Iată însă câteva titluri dintre cele care mă relaxează între două masacre şi după o luptă mai crâncenă cu morţii vii. Ideale pentru estrogenul sensibilos. 🙂 

1. „A Place To Call Home”

E povestea unei asistente medicale care, după ce-şi pierde bărbatul în Al Doilea Război Mondial, începe o nouă viaţă în Australia. Femeia nu mai e nici prea tânără, nu e nici prea frumoasă, dar e puternică şi determinată să-şi găsească un loc al ei, unde să se simtă iubită şi să-și vindece rănile. Ia-ţi ceva de ronţăit şi pune-te pe vizionat, că drama asta îţi oferă de toate: dragoste, intrigi, ceva suspans, dar și peisaje superbe și replici memorabile – pe scurt, e o experienţă vizuală ce-ţi va merge la suflet.

2. „Forever”

N-o să te mint, de câteva crime te vei lovi în serialul ăsta, căci în fiecare episod va fi rezolvat câte un caz. Nimic (prea) sângeros, însă, şi nici o scenă la care să închizi ochii de frică. Interesante sunt personajele care rezolvă aceste cazuri: o poliţistă frumoasă şi bună şi un consilier blând şi carismatic ce are un dar secret: e nemuritor. Arată însă foarte bine pentru vârsta lui, o să vezi! 🙂
Poveştile poliţiste se vor împleti duios cu povestea unui om pe care viaţa sa deja prea lungă nu l-a înăsprit, ci doar i-a ascuţit intuiţia şi i-a oferit doza necesară de empatie pentru a conviețui, de-a lungul secolelor, cu semenii săi muritori.

3. „Being Erica”

Ce-ai face dacă te-ai putea întoarce în timp, în anumite momente ale existenţei tale, pentru a repara ce ai greşit pe-acolo şi a scăpa astfel de nişte regrete care te apasă? Ericăi i se oferă şansa asta, prin intermediul unui psiholog misterios, Dr. Tom. Astfel, ea are ocazia nu doar să înveţe din greşeli, ci şi să le repare. Serialul e amuzant, te ţine cu sufletul la gură şi te vei regăsi în multe dintre situaţiile de viaţă expuse în el, te asigur. Poţi încerca o vizionare-maraton pentru primul sezon, cheamă câteva prietene la o petrecere în pijamale!

4. „Chasing Life”

Subiectul nu este foarte vesel: o tânără de nici 30 de ani află că suferă de cancer şi viaţa ei se schimbă peste noapte. Seria nu duce lipsă de umor şi de optimism, dimpotrivă. Te învaţă că din cele mai crunte situaţii cu care viaţa te pune față în față, poţi învăţa lecţii preţioase despre prietenie, familie, dargoste – deci despre ceea ce contează cu adevărat în scurtul nostru popas pe această planetă.

5. „Mistresses”

„Amantele“ despre care se povesteşte în aceast serial n-au nimic vulgar, sunt nişte femei ca toate femeile care se întâmplă să iubească, uneori, bărbaţi însuraţi. Fetele din Mistresses mi-au amintit foarte tare de gaşca de prietene din Sex and The City, dar îndrăznesc să spun că poveştile lor au mai mult suflet şi sunt, parcă, mai realiste. Nu te speria, seria nu face apologia existenței imorale și duplicitare, dimpotrivă.

6. „The Affair”

După primele episoade din această serie am zis: uau! Ce pesonaje, ce script, ce joc senzaţional! Abia aşteptam să văd ce se mai întâmplă. La prima vedere, ce poate fi mai banal decât un serial despre o aventură senzuala între un bărbat şi o femeie? Ambii căsătoriţi, dar nu unul cu celălalt. Elementul de noutate e că relaţia lor e redată din perspective diferite: a lui, a ei, ale celor care le sunt în preajmă. Iar misterul de pe fundal – o crimă de care este acuzat personajul principal masculin – nu face decât să adauge o plăcută doză de suspans care nu te lasă în pace până nu dai gata cele două sezoane disponibile. Iar sezonul 3 e pe drum.

7. „Younger”

Să-ţi găseşti de lucru la 40 de ani, după o pauză de 15 ani în care ai avut grijă de copil şi te-ai rupt de domeniul în care excelai, poate fi un demers sortit eşecului. O simte pe pielea ei Liza Miller, editor, care încearcă să-şi reia cariera de unde o lăsase. După ce merge la un interviu unde două “bebelușe” postadolescentine o umilesc şi îi dau de înţeles că viaţa ei profesională s-a terminat, femeia urmează sfatul celei mai bune prietene şi, ajutată şi de un fizic grozav, începe să se dea mai tânără decât e. Serialul e uşurel, plin de candoare şi se urmăreşte cu zâmbetul pe buze.

8. „Devious Maids”

Patru menajere de origine latină au multă treabă de făcut în Beverly Hills. Cum ar fi să se răzbune pe diverşi, să plătească poliţe, să-şi împlinească visuri, să-şi depăşească condiţia. Fetele sunt frumoase, deştepte, amuzante şi… pline de secrete! Dacă ai citit Rebecca, romanul misterios ssemnat Daphne du Maurier, te așteaptă o surpriză interesantă în sezonul 2. Dacă nu l-ai citit, lasă serialele şi citeşte-l, e pe lista de lecturi obligatorii. 😛

9. „In Treatment”

Românii au copiat 1 la 1 scenariul acestui serial (care nu este nici el originalul, o serie israeliană deţine întâietatea) şi a rezultat „În derivă“, cu Marcel Iureş şi alţi actori buni sau mai puțin buni de pe la noi. Eu am văzut un episod din varianta românească şi nu m-a dat pe spate. Recomand, aşadar, cu căldură, varianta asta canadiană. Gabriel Byrne e fabulos în rolul psihologului sfâşiat de propriile tare şi slăbiciuni.

10. „The Client List”

Jennifer Love Hewitt e dulce şi senzuală în această poveste despre o tânără mamă părăsită de soţ şi înglodată în datorii, care se angajează la un salon de masaj erotic. Dintr-o femeie timidă, copleşită de ceea ce i se întâmplă, noul job ilicit o transformă într-o creatură sexy, puternică, stăpână pe propriul destin. Şi care învaţă să-şi redescopere feminitatea şi puterea de a (se) iubi.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *