miercuri , 29 noiembrie 2023

Special LaRevista.ro: 20 de filme de duminică seara

Its Complicated_Main

Foto: theiapolis.com

Știți care sunt filmele de duminică seara, nu? Acele filme care îți dau o stare (și mai) bună, după un week-end relaxant, și care nu te lasă să vezi lumea în tonuri de gri înainte de începerea unei noi săptămâni. Sunt filme din a căror atmosferă n-ai vrea să te mai desprinzi și care lasă în urma lor cel puțin un zâmbet, dacă nu hohote de râs, o urmă de emoție întipărită pe retină și câteva crâmpeie de gânduri bune care să-ți amintească de frumusețea vieții. Am făcut o listă cu 20 de astfel de filme, primele care ne-au venit acum în minte și care pe care le-am putea revedea la nesfârșit, cu aceeași plăcere.

„It’s Complicated”

Its Complicated

Regia: Nancy Meyers

Cu: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin

Dacă n-ați mai văzut de mult un film pozitiv, amuzant și bine jucat, atunci „It’s Complicated” este alegerea potrivită. O comedie romantică savuroasă, realizată cu real umor și naturalețe, de o echipă de actori senzaționali. Meryl Streep, Steve Martin şi Alec Baldwin sunt starurile acestei comedii, despre un triunghi amoros dintre cele mai neobișnuite. Hohote de râs garantate!

„Falling in Love”

Falling in Love

Regia: Ulu Grosbard

Cu: Meryl Streep, Robert De Niro, Harvey Keitel

Meryl Streep și Robert De Niro se întâlnesc din nou, pe marile ecrane, după succesul pe care l-au avut în „Vânătorul de cerbi”, de data aceasta într-un film romantic.  În timp ce cumpără cadourile de Craciun pentru familiile lor, Frank Raftis (DeNiro) și Molly Gilmore (Streep) fac cunoștință, după ce își încurcă din greșeală pachetele cu cadouri. Ceea ce debutează cu o întâlnire placută și o conversație interesantă se transformă în foarte scurt timp într-o aventură romantică interzisă, pentru că amândoi sunt căsătoriți.

„Frankie and Johnny”

Frankie and Johnny

Regia: Garry Kent Maschiarelli

Cu: Michelle Pfeiffer, Al Pacino

Johnny (Al Pacino) este un bărbat de vârstă mijlocie, singuratic şi proaspăt ieşit de la închisoare. El se angajază ca bucătar într-un restaurant patronat de o familie de greci. Aici o întâlneşte şi se îndrăgosteşte de Frankie (Michelle Pfeiffer), o femeie care, deși încă nu știe, are nevoie de un bărbat întocmai ca cel pe care l-a întâlnit… Un film pe care trebuie să-l vedeți!

„Bridget Jones’s Diary”

Bridget Jones

Regia: Sharon Maguire

Cu: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth

Cine n-o iubește pe Bridget? Zăpăcita adorabilă care intră mereu în câte o încurcătură, fie că e legată de serviciu, de look-ul ei de care e mereu nemulțumită sau de bărbații care o pun pe jar. Ne-a plăcut și continuarea, însă prima parte a filmului rămâne favorita noastră. O așteptăm și pe cea de-a treia!

„Someone Like You”

 Someone Like You

Regia: Tony Goldwyn

Cu: Ashley Judd, Hugh Jackman

O comedie romantică ce s-a bucurat de mare succes, nu doar grație distribuției, ci mai ales datorită scenariului inedit. Dezamăgită în dragoste, Jane Goodale (Ashley Judd) încearcă să găsească o explicație pentru faptul că bărbații dau deseori înapoi de la angajamente serioase, explicație pe care o găsește în lumea animală. Cercetarea ei, realizată sub anonimat, atrage atenția întregii lumi, dar autoarea o demontează, mai târziu, ea însăși, când înțelege că sufletul uman este atât de complex, încât nu se poate supune niciunei teorii… De văzut!

„Walk The Line”

Walk The Line

Regia: James Mangold

Cu: Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix

Filmul povestește o felie din viața celebrului artist Johnny Cash, concentrându-se pe momentul în care o cunoaște pe cea care va deveni partenera de scenă și dragostea vieții lui, cântăreața June Carter. Reese Witherspoon a primit un Oscar pentru partitura ei, iar Joaquin Phoenix – care face aici poate cel mai bun rol din cariera lui – a primit o nominalizare pentru Cel mai bun actor. Un film realist și emoționant, pe care-l veți iubi.

„Love Actually”

Love Actually

Regia: Richard Curtis

Cu: Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth

Nouă ni se pare cel mai frumos film de Crăciun, dar îl puteți vedea și-n toiul verii, căci la fel de mult vă va plăcea. Distribuția e impresionantă: Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley, Emma Thompson, Liam Neeson… E grozav să-i vezi pe toți jucând împreună într-o poveste de un romantism aparte, care va smulge măcar o lacrimă chiar și celor mai înverșunați cinici.

„Tequila Sunrise”

Tequila Sunrise

Regia: Robert Towne

Cu: Michelle Pfeiffer, Mel Gibson, Kurt Russell

Un trio de actori fermecători, în roluri care li se potrivesc mănușă: Mel Gibson – Dale McKussic, un fost traficant de droguri care locuiește într-o căsuță pe plajă, alături de fiul său, și încearcă să-și refacă viața; Kurt Russel – un polițist neîncrezător în intențiile vechiului său prieten Dale de a lăsa trecutul în urmă. Și Michelle Pfeiffer, în rolul lui Jo Ann Vallenari, o femeie răvășitor de frumoasă și de elegantă, de care ambii se îndrăgostesc. Un film care nu are doar o intrigă inteligentă, ci și acea atmosferă incredibil de plăcută a anilor ’80. Preferata noastră, dacă ne întrebați.

„Some Like It Hot”

Some Like It Hot

Regia: Billy Wilder

Cu: Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis

Cum am fi putut să nu-l trecem pe listă? O comedie clasică, de văzut neapărat, în care Marilyn Monroe, Tony Curtis şi Jack Lemmon fac o echipă excelentă și reușesc să ne aducă zâmbetul pe buze prin jocul lor inedit, inimitabil.

„Breakfast at Tiffany’s”

Breakfast at Tiffanys

Regia: Blake Edwards

Cu: Audrey Hepburn, George Peppard

Dacă tot am ajuns la filme vechi, e obligatoriu să trecem pe listă cel mai iubit film al lui Audrey Hepburn. Celebra actriță dă viață personajului închipuit de Truman Capote în cartea „Breakfast at Tiffany’s” și, alături de George Peppard, formează unul dintre cele mai cunoscute cupluri cinematografice. O poveste despre curajul de a face alegeri și de a acorda șanse unor oameni care ne pot schimba viața în bine, pentru totdeauna.

Citește mai departe!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *