miercuri , 29 noiembrie 2023

Special LaRevista.ro: ce-și doresc bărbații de la femei

Sophia Loren Marcello Mastroianni

Să fie sincere și loiale. Feminine, inteligente, îngrijite. Să facă sex cu ei. Să aibă, citez, țâțe mari. Să nu fie cicălitoare și mai înalte decât ei. Să-și vadă lungul nasului și să nu încerce să le devină egale. Să fie nebunatice, dar nu nebune – de exemplu, să nu se lege de copaci invocând spirite. Să fie deschise, dar misterioase. Înțelegătoare. Nefumătoare. Să fie asistente medicale în caz de gripă sau alte tragedii și mame bune – pentru copil și pentru iubit. Iar o mamă bună te ceartă uneori că ți-ai lăsat hainele aruncate și, ghiciți ce, sunt bărbați care chiar asta caută!

Mi-am propus să aflu răspunsul la această întrebare fundamentală pentru specia umană – „Ce-și doresc bărbații de la femei?” – chiar dacă știam din start că n-am să mă lămuresc. Dar, mi-am zis, o să fie amuzant, sau măcar interesant, să ascult răspunsurile tuturor prietenilor mei și ai unor necunoscuți pe care i-am abordat aleatoriu pe Facebook – pe unii, cu niște consecințe din care cu greu am ieșit (pe alocuri, cu block), dar asta-i altă discuție. 🙂

Cei care au intrat în jocul meu n-au avut în față un set de calități pe care să le bifeze; le-am adresat doar întrebarea de mai sus, gândindu-mă că lucrurile pe care le vor spune sunt cele esențiale. Nu i-am ales după vârstă, profesie, IQ, statut social sau matrimonial, forma nasului sau marca pantofilor, pentru că nu m-a interesat să aflu ce își dorește de la o femeie un anumit tip de bărbat, ci bărbații în general. Da, cam laxă abordarea, dar ce contează? Nu sunt agenție de sondaje, ci sunt aici să creez un pic de divertisment și să-l împart cu voi!

Am adunat 80 de răspunsuri, unele aproape goale, altele cât se poate de pline de diverse substanțe, de la romantism pur, înduioșător, până la umor nebun (adesea involuntar, deci cu atât mai savuros!). Unii au fost foarte conciși, în ciuda experienței mele în a-i face pe oameni să-și dea drumul la gură, alții au divagat la stânga și la dreapta subiectului, dar nu le-am editat răspunsurile – ar fi fost păcat, veți vedea de ce!

Bineînțeles că vă recomand să citiți până la final, pentru că fiecare declarație spune ceva. Iar ultima îi aparține unui gentleman în vârstă de 94 de ani cu care am stat de vorbă despre femei, dragoste și căsnicia lui ce a durat o jumătate de veac.

Savurați!

M.P., 42 de ani, single: O femeie ar trebui să-mi împărtășească interesele și stilul de viață, în general. Ar trebui să fie capabilă să-și gestioneze singură existența și să știe ce vrea de la viață. Nu-mi plac discuțiile interminabile despre lucruri pe care nu le putem schimba sau despre lucruri care nu sunt cu adevărat importante. Faptul că e fericită cu viața ei, așa cum este, e deja o bază pozitivă pe care putem construi o relație. Cât despre aspectul fizic, prefer să fie natural, nu e nevoie să fie perfectă. Pe cuvânt, nu mi-aș putea imagina să-mi împart viața cu o Barbie! Dar cel mai important aspect este să mă placă și să își dorească să trăiască alături de mine.

P.V., 62 de ani, divorțat și mereu îndrăgostit: Un răspuns la o astfel de întrebare nu poate fi decât unul profund subiectiv, funcție de natura și de felul de a fi al fiecăruia dintre noi. În plus, răspunsul mai degrabă l-ar descrie pe el, decât pe ea. Acum, nu că m-aș feri să formulez informații despre mine și despre felul meu de a fi, însă, dincolo de acea potriveală alchimică din care să se nască rotunjimea a ceea ce am putea numi cuplu, generalizând, eu nu văd decât două condiții: 1. Ea să fie a ei; 2. Ea să fie a lui. Atât.

R.S., 42 de ani, single: Nu-mi doresc nimic de la o femeie. Mă consider norocos că nu am una!

R42

C.M., 41 de ani, într-o relație: Ce ar trebui să aibă neapărat: putere de înțelegere, că dacă ai asta și sănătate, ai și bani.

C.A., 58 de ani, căsătorit: Esențial este să fie comunicativă, să poți sta de vorbă cu ea, pentru că de aici înainte se poate rezolva aproape orice. Și-apoi, sigur, mi-ar plăcea să fie deșteaptă și să se poarte ca o doamnă.

S.D., 25 de ani, într-o relație incertă: O femeie ar trebui sa fie în primul rând sinceră. Să fie ea însăși, să fie autentică, firească, să nu aibă rețineri. E important să fie îngrijită, dar altfel, nu-mi pasă foarte mult de aspectul fizic. Să fie nebunatică, să mă surprindă, să fie misterioasă și totodată deschisă sufletește.

A.M., 25 de ani, căsătorit: Nu știu. Nu mai am această întrebare. Asta cred că și-ar dori orice bărbat: să iubească atât de mult o femeie, încât să nu-și mai pună această întrebare, pentru că are deja răspunsul.

A.N., 42 de ani, într-o relație, dar ne-am hotărât să luăm o pauză: Spre a raspunde la această provocare am început prin a mă gândi profund la aceste lucruri. Am căutat o voce, un ton pe care să scriu toate aceasta. Apoi m-am așezat la mașina de scris (da, am o mașină de scris mecanică cu care scriu tot ce îmi trece prin cap) și am scris un „first draft”. Ca orice „first draft”, ceea ce am scris era un șantier, o etapă de design, fără o formă sau o voce potrivită, dar era un început, ceva concret. Era o adresare directă, cu nuanțe romantice, care cuprindea destul de multe detalii intime, dar, totuși, nu reușea să cuprindă tot. După o pagină de romantisme, a trebuit să adaug pe ultimul rând: „fără tutun, fără cafea, fără carne”. Și m-am simțit ușurat. De aici putem să o facem să meargă. Pe viață.

AN42

N.B., 39 de ani, căsătorit: Știi bancul cu magazinul de soți? O tipă carieristă, care nu avea timp să-și găsească un soț, se duce să vadă și ea despre ce e vorba. Urcă la primul etaj – găsește bărbați necăsătoriți, singuri. La următorul, dă peste bărbați frumoși și care iubesc sexul. Bine, se gândește tipa, mă duc și la etajul trei, unde erau de vânzare bărbați frumoși, deștepti și care-și doreau copii. Urcă apoi la etajul patru – bărbați frumoși, deștepți, care iubeau copiii și care erau și dispuși să-și ajute nevasta la treburile casei. Tipa era cu adevărat impresionată, dar nu s-a oprit, a urcat și la etajul cinci. A găsit un afiș care spunea: „Aici nu sunt bărbați. Acest etaj a fost creat doar pentru a dovedi că femeile vor întotdeauna mai mult”.

Vizavi, s-a construit un magazin de soții. La primul etaj erau femei care voiau sex, la al doilea etaj – femei care voiau sex și nu puneau întrebări. Celelalte etaje n-au fost ridicate niciodată.

Bun, și-acum, să răspund, totuși: E important să fie loială, îngrijită, caldă, inteligentă. Gata, deja am femeia perfectă.

A.F, 36 de ani, căsătorit: Să-mi ofere ceea ce-i ofer și eu: afecțiune, multă iubire, dar mai presus de toate, înțelegere și comunicare. Apreciez senzualitatea, puritatea și rafinamentul.

I.T.S., 69 de ani, într-o relație: Pentru mine, cea mai importantă calitate este să nu fie geloasă și cicălitoare. La vârsta mea, nu mă mai interesează altceva decât liniștea, așa că cel mai mult la o femeie apreciez calmul și tactul. Credeți-mă, nimic nu contează mai mult decât asta. Poate fi cea mai frumoasă femeie din lume, dacă vii acasă și începe să te cicălească, nu-ți mai trebuie nimic! Și-apoi, o femeie care nu te bate la cap înseamnă că e deja și deșteaptă. Nu cer mai mult.

E.B., 54 de ani, văduv: Sincer, habar n-am ce-şi doresc bărbaţii de la femei. E o întrebare cam „largă”. Cred că eventualele dorinţe ale bărbaţilor legate de femei au o mare legătură vârsta celor dintâi. Însă dacă eşti un bărbat cu oarece înţelepciune şi experienţă, trebuie să ştii că, de regulă, femeia este un „cumul”, aproape infinit, de contradicţii divine. Partea proastă: orice trăsătură divină e de neînţeles, motiv pentru care e bine ca pe o femeie s-o iubeşti, nu să încerci s-o înţelegi. Iar dacă ai proasta inspiraţie să ceri ca ea să te înţeleagă, ca să revin oarecum la întrebare, eşti chiar un tâmpit.

C.M., 40 de ani, într-o relație: Păi, hai să-ți explic cum stă treaba cu femeia ideală. Bărbatul își dorește o femeie foarte-foarte frumoasă. După o vreme, „ce se tot uită ăia de la bar la tine?!”, de parcă el ar fi luat-o pentru mustața ei. Bărbatul își dorește o femeie inteligentă. După o vreme, „bine că ești tu deșteaptă, cum le știi tu pe toate!”, de parcă pe el l-a impresionat capacitatea ei de a face cele mai mari baloane din gumă. Bărbatul își dorește o femeie sexi și dezinvoltă. După o vreme, „auzi, ia mai lasă decolteurile astea, o helancă n-ai și tu?”, de parcă pe el l-au atras la ea salopeta de sudoriță și cocul á la Elena Ceaușescu. Concluzia: și idealul ăsta evoluează. Din fericire pentru mine, eu am și găsit-o, și am și învățat s-o am.

R.R., 25 de ani, într-o relație: O femeie frumoasă este femeia care mă înțelege și care, dacă nu o face, atunci caută să mă înțeleagă. Toate celelalte intervin pentru a contribui la acest fapt.

N.C., 30 de ani, divorțat: În primul rand, cred că respectul și încrederea unuia față de celalalt contează foarte mult. De fel urăsc minciuna, iar cum eu nu mint, la rândul meu nu aș vrea să fiu mințit. Nu îmi plac ipocrizia și orgoliul foarte mare la o femeie, de cele mai multe ori el distruge… Îmi place ca o femeie să fie inteligentă și independentă.

N.F., 42 de ani, căsătorit: La mine e simplu: trebuie să iubești persoana de lângă tine exact așa cum e. Odată ce ai ales-o, nu mai contează ce ai căutat înainte s-o găsești.

A.M., 37 de ani, căsătorit: „Ce-şi doresc bărbaţii de la femei?” Un misogin cinic ar răspunde: sex, mâncare şi conversaţie (doar la cerere!). Dar, nu, bărbaţii nu-şi doresc doar asta… Vor alături un suflet cald şi bun, care să facă seara, acasă, să dispară asperităţile lumii, să oblojească rănile şi să dea putere pentru o altă luptă, în ziua următoare… Aşa se spune, nu? În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică! Un bărbat cere multe unei femei: să fie bună gospodină, bună mamă, bună soţie, amfitrioană, amantă, soră medicală, psiholog, manager, economist, frizer, zugrav, faianţar… Adevărul e că ne dorim cu toţii, bărbaţi şi femei, un singur lucru: să fim iubiţi! Şi toate celelalte vin singure, apoi…

T.S., 40 de ani, necăsătorit: Cum doresc să fie femeia de lângă mine: puternică, pentru a mă putea susține când am căderi. O femeie dinamică, care să ştie să spargă monotonia vieţii cotidiene. O femeie care, o dată pe lună, să fie ca o amantă. Aş mai dori să fie tolerantă şi înţelegătoare, şi deschisă la nou.

C.M., 55 de ani, căsătorit: „Ce-şi doresc bărbaţii de la femei”… Un subiect complicat pentru unul ca mine, puţin mai „ciufut”. De la bun început am să plec de la bază, adică aspiraţii vis-a-vis de posibilităţi. Este ca şi problema fundamentală în filosofie, pe care, dacă n-ai încadrat-o corect, aluneci spre alte zări, în care nemulţumirea şi „caii verzi pe pereţi” o să-ţi macine existenţa ulterioră. Apoi, de la o femeie îţi poţi dori în primul rând să fie o completare a ceea ce poţi tu oferi în plan spiritual şi afectiv. Concret, este foarte dificil dacă nu înţelegi că femeia nu este o combinaţie între o amantă (cu care te simţi extraordinar doar în intimitate) şi mama care ţi-a dat viaţă, te-a crescut şi, cel mai grav, ţi-a tolerat toate ieşirile în decor, doar pentru simpul fapt că eşti „puiul mamei” atât timp cât vei trăi, indiferent ce vârstă ai atinge. Iubesc femeia sensibilă, frumoasă în primul rând pe interior, care rezonează cu mine, cu aplecările mele spre cele de zi cu zi: muzica, artele plastice şi, nu în ultimul rând, literatura. Subiectul este bun pentru un studiu aprofundat, dar, atenţie, mă tem că niciodată epuizat, căci aşa este de când s-a inventat lumea pe Pământ.

D.B., 45 de ani, căsătorit: Ce-și doresc bărbații de la femei? O întrebare-scenariu, care cere un răspuns interpretat cu pasiune, ca pentru Oscar. Cred.

Nu mi-am dorit niciodată să fii frumoasă, mi-erai deja strălucire, ori gospodină, mi-erai deja îndestulare, nici supusă, mi-erai deja stăpână, și nici măcar poveste, mă trăiai deja cu a o mie una. Nu, nici măcar să mă iubești n-am vrut, ne iubeam deja noi.

Când ne-am întâlnit nu am dorit ceva de la tine, te-am dorit pe tine și am fost dispus să te plătesc cu mine. Mă bucur că ai acceptat târgul, și că, pe cât de zgârcită ți-ai fost cu mine, pe atât de darnică mi-ai fost cu tine. În fiecare zi, din mine luai doar câte puțin, să-ți ajung toată viața, în schimb, tu m-ai lăsat să te consum cât și după cum mi-a poftit inima, și-n fiecare noapte, după ce, strângându-se la pieptul meu, doar sufletul mai rămânea din tine. Renășteai. Diminețile mă trezeau zâmbindu-mi cu mereu alta aceeași tu, pentru același eu.

Cititorii mai pretențioși ar putea spune, bine, dar întrebarea este ce-și doresc bărbații de la femei, nu ce-mi doresc eu de la tine. Păi, bărbați vor mai fi fost, ori sunt, dar femei, cu siguranță, ești doar tu, și atunci, ce ar mai putea să dorească eu, bărbat, de la femei, când te-am avut pe toate! Totuși, după atâta tine, mă chinuie o dorință, poate ai puterea să mi-o împlinești. Aș dori să știu, de ce eu?

D.S., 23 de ani, într-o relație: Femeia trebuie să îndeplinească o sumedenie de condiții când vine vorba de o relație serioasă – ba mai mult – căsătorie. Primul lucru: feminitate. Nu ştiu cât de mult am aprecia o femeie care ar bea cot la cot cu noi sau care ar practica un sport dur. Rezum doar la mine: absolut deloc.

Un al doilea ar fi compatibilitatea în pat. Încercați să faceți un exercițiu de memorie şi să vă puneți în pielea lui Neil Armstrong când a păşit pe Lună. Acel sentiment de unicitate. Cam aşa ne simțim noi, bărbații, când avem orgasm în acelaşi timp cu partenera. Iar dacă nu s-a întâmplat simultan, putem considera acea partidă ca fiind „o oarecare alta”.

Cât despre calități?! Suntem indivizi. Gândim diferit, acționăm diferit, avem diferențe în dorințe, însă pot construi prototipul femeii dorite. Inteligența să fie baza ei. Mi-aş dori să ne „batem” într-ale minții. Apoi urmează aspectul fizic. Suprapunându-le, fuziunea dintre inteligență şi aspect fizic plăcut o transformă pe ea dintr-o femeie, în „acea femeie”.

T.S.M., 47 de ani, căsătorit: E dubitabil cum și pentru cât timp poți fi fericit cu o femeie!

Să nu dorească să te „posede” . Să uite să conjuge relația cu auxiliarul „a avea” și să folosească „a fi” (ăsta e un considerent general, nu doar un imperativ pentru femei). Posesia este principalul inamic în calea fericirii și iubirii masculine. Bărbatul ca pradă a labirintului conjugal sau relațional este una dintre ratările masculine majore (prins aici pentru gene, card, concupiscență). De fapt, intelectual, cred că un bărbat caută într-o femeie tot un bărbat, ca să-și valideze același firing neuronal și poate aceleași prejudecăți, sau o femeie inferioară intelectual, ca să-și hrănească narcisismul prostesc de a se simți și a se demonstra superior. Un emoțional echilibrat, fără bovarisme și chirițisme, jeleală, chiț-chiț sau bufneli. Un erotism profund, nerevelat, dar ardent, o provocare fină, subliminală, niciodată pregnantă, care se poate transforma vrăjitoresc de i se răspunde. Inconștient, probabil, și aproape totdeauna nerecunoscut: o mamă gata să panseze.

CITEȘTE MAI DEPARTE

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *