vineri , 22 septembrie 2023

Special LaRevista.ro: imagini extraordinare din lumea dansului

dans

Dacă aș putea s-o iau de la capăt, ce profesie aș alege? Cred că toți ne-am pus măcar o dată întrebarea asta și ne-am dat frâu liber la visat. Aș fi vrut să fiu chirurg, medic veterinar, criminalist și sportivă. Toate la un loc, dacă s-ar fi putut! Asta fără să iau în calcul datele care m-ar fi recomandat, sau nu, pentru vreuna dintre aceste meserii…

1

Admir mult, mai ales de câțiva ani încoace, oamenii care au făcut din mișcare o artă, fie că e vorba de dans de orice fel, arte marțiale, gimnastică, atletism sau yoga. Cred că, din momentul în care am început să fac sport și am înțeles că de fapt lucrezi mai mult cu sufletul și mintea, decât cu trupul, a început să mi se pară fascinantă mișcarea corpului uman, felul în care-ți dezvăluie caracterul și-ți dezvoltă cele mai pregnante trăsături. Puține satisfacții au rămas pentru mine mai profunde decât acelea pe care le-am obținut mișcându-mă, învingându-mi slăbiciunile și forțându-mi limitele, descoperindu-mă altfel decât mă știam – mai slabă, mai neputincioasă, și-apoi mai bună, tot mai bună și mai puternică.

2

Îmi doresc mult să iau niște cursuri de capoeira, pentru că, spre deosebire de alte forme de mișcare, e dificil de învățat de pe YouTube. Și-apoi, aș vrea să învăț, așa, ca amator iubitor de mișcare, dans contemporan.

Vă las cu câteva imagini extraordinare din lumea dansului, să vă inspire să vă mișcați sau măcar să priviți lumea altfel.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

fotografii de Vadim Stein, Chelsea Rowe, Young Geun Kim, Gina Uhlmann, de pe Pinterest

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *