miercuri , 4 octombrie 2023

Special LaRevista.ro: le-am găsit pe Gamble Benedict și pe Georgette Porumbeanu, fiica lui Andrei

De la stânga la dreapta: Gamble Benedict, Georgette și Helma Porumbeanu / foto

Așa cum v-am promis, am făcut tot ce am putut ca să-i găsesc pe oamenii implicați în istoria Benedict – Porumbeanu, pe care ați citit-o atât de mulți. Andrei nu mai este în viață, a murit în 1988, dar Gamble trăiește (în Hershey, Pennsylvania) și are azi 76 de ani. Am reușit să o contactez, astăzi.

Mi-a răspuns la telefon cu o voce tânără și plăcută, însă prima ei reacție, când am început să-i spun despre ce e vorba, a fost: „O, Doamne!”. A continuat: „Îmi pare rău, nu-mi doresc să-mi amintesc nimic din toate astea. Te cred că ai cele mai bune intenții, dar pentru mine e încă foarte dureros. Povestea aparține trecutului. În plus, trec printr-o perioadă dificilă în familie, așa că nu pot vorbi despre asta acum”.

Gamble – pe care astăzi o cheamă Keiffer, după a treia căsătorie – cred că mi-a răspuns pentru că am sunat la un număr de telefon fix și nu știa cine o caută. Cel puțin am reușit să vorbesc cu ea. De partea cealaltă, în ciuda încercărilor mele repetate, prin email și telefon, George Gallagher – unul dintre cei doi fii ai lui Gamble și ai lui Andrei – a ignorat total invitația de a vorbi despre trecutul familiei sale. Nu a spus „da” nici măcar rugăminții mele de a mă sprijini, chiar și anonim, în verificarea unor date. Pur și simplu, nu mi-a răspuns niciodată.

În schimb, tot astăzi, am dat la telefon de Georgette Porumbeanu, fiica lui Andrei din prima căsătorie, cu Helma. În primul rând, am aflat că Helma e în viață și are 90 de ani. Suferă de Alzheimer și nu-și amintește multe lucruri din trecut. E îngrijită de fiica ei, în Los Angeles.

Georgette (Gigi) are acum 67 de ani. Reacția ei, când i-am explicat cine sunt și ce doresc, a fost mai mult decât pozitivă. A fost de acord să-mi ofere un interviu, pe care-l veți citi curând!

ACTUALIZARE, 31 august 2017: Interviu exclusiv cu Georgette Porumbeanu

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *