vineri , 22 septembrie 2023

Stephan Zlotescu și „True Skin”: efecte speciale cu ADN românesc

true1

Se ştie deja cât de mult mă pasionează filmele bune şi cât de tare mă încântă un efect special bine realizat. De aceea, nu mică mi-a fost bucuria să aflu despre performanţele unui american cu origini româneşti, Stephan Zlotescu, pe al cărui film scurt, „True Skin“, s-au bătut studiouri hollywoodiene de renume precum Paramount, Lionsgate, Fox, Universal şi Warner Bros.

Stephan Zlotescu şi-a dorit dintotdeauna să fie regizor, dar creativitatea debordantă l-a împins dincolo de limitele unui film convenţional, tradiţional, către lumea fascinantă a efectelor speciale computerizate. La studiosul la care e asociat, Optic Flavor, cu sedii în New York şi Bucureşti, a lucrat pentru videoclipurile unor nume mari în muzică internaţională: Lady Gaga, Kanye West, Busta Rhymes, Chris Brown, Beyonce, Lil Wayne, Mary J Blige, Coldplay şi alţii.
Stephan locuieşte în America din 1979, de când avea un an de zile. Tatăl său este arhitect, iar mama, scenograf – a lucrat la Teatrul Naţional Bucureşti înainte de a veni în SUA.

Ideea proiectului „True Skin” s-a născut din dorinţa tânărului specialist VFX (visual effects) de a da mai multă culoare fenomenului SF cyberpunk, oferindu-i astfel şansa de a străluci şi pe marile ecrane. Personajul principal este interpretat chiar de Stephan Zlotescu, întrucât bugetul redus nu i-a permis să angajeze un actor profesionist.
True Skin” este povestea unei lumi viitoare în care oamenii 100% naturali, fără implanturi, ajung să fie priviţi ca nişte paria ai societăţii, o societate în care fiecare individ îşi transforma corpul, prin implanturi, pentru a arăta perfect. Personajul principal al poveştii încearcă şi el să urmeze trendul, dar vrea s-o facă pe bani puţini, apelând la piaţa neagră din Bangkok. Acolo i se implantează cu un cip care-i transformă corpul într-un robot şi-l face ţinta unor agenţii periculoase şi misterioase. Eroul trebuie să se salveze de cei care-l urmăresc şi, în acelaşi timp, să păstreze ce a mai rămas uman în fiinţa lui.

TRUE SKIN from H1 on Vimeo.

Povestea suna extrem de interesant, de aceea nu e de mirare că specialiştii de la Warner Bros au vrut s-o transforme într-un lungmetraj de succes. N-au apucat să facă asta, pentru că Amazon Studios a preluat proiectul şi-l va transforma într-un serial de televiziune. Abia aştept să-l urmăresc!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *