marți , 5 decembrie 2023

Studiu: 81% dintre femei se tem că un copil le-ar afecta cariera

mama

Un studiu demarat pe 16 noiembrie 2013, care și-a propus să obțină rezultate de la 100.000 de reprezentante ale sexului feminin, arată că 81% dintre acestea se tem că apariția unui copil în viața lor le-ar putea afecta cariera. Până în prezent, 10.000 de femei au răspuns întrebărilor din cadrul studiului.

Primele 10.000 de femei, cu vârste cuprinse între 28 și 40 de ani, care au răspuns la acest studiu, au mărturisit – în procent de 81% – că se tem că faptul că vor deveni mame le va încetini cariera. Totodată, 66% dintre ele au spus că serviciul trebuie să fie prioritatea numărul unu, dacă își doresc să progreseze profesional, notează The Guardian. Pe de altă parte, 89% sunt de părere că maternitatea le transformă în niște modele de urmat, însă nu consideră realistă ideea că pot fi și foarte bune în carieră, și mame extraordinare.

Studiul este realizat de Helena Morrisey, director executiv la Newton Investment Management, care are nouă copii. Analiza a mai demonstrat faptul că femeile sunt îngrijorate în privința dezavantajelor cu care se confruntă în momentul în care se întorc la serviciu după ce au născut. Conform răspunsurilor înregistrate, 72% dintre ele sunt de părere că nu se mai bucură de aceleași oportunități precum femeile care nu au copii.

Foto: www.sheknows.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *