sâmbătă , 2 decembrie 2023

Studiu: care sunt țările cu cel mai scăzut și cel mai ridicat cost al vieții

ElvetiaFoto: newholidays-besttravel.com

Unele dintre țările cu cel mai ridicat cost al traiului se regăsesc în Europa, în timp ce majoritatea statelor în care viața costă extrem de puțin se află în Asia și Africa, arată un studiu publicat recent în presa internațională.

Studiul, realizat de Consumer Price Index, a analizat costul traiului în 119 țări, comparând prețurile cu cele din New York, informează The Independent. Astfel, țările cu cel mai ridicat cost de trai sunt Elveția (foto), Norvegia, Venezuela, Islanda și Danemarca. La polul opus, nu v-ar trebui mulți bani ca să trăiți în India, Nepal, Pakistan, Tunisia sau Algeria, cele cinci state având cel mai scăzut cost al vieții din întreaga lume.

Marea Britanie este a zecea țară din punctul de vedere al costului de trai, Franța e pe locul 14, iar Germania, pe 25. Canada (locul 20) și SUA (locul 24) sunt țările în care traiul este cel mai scump pe continentul nord-american, în timp ce Rusia ocupă locul 43, iar China, 82.

În ce privește țările cu cost de trai scăzut, după primele cinci enumerate mai sus, vine Moldova, urmată de Egipt și Macedonia. Ucraina nu este nici ea o țară în care se trăiește scump, iar celelalte în clasament sunt Albania (locul 97), Bosnia-Herțegovina (96), România (95), Serbia (94) și Bulgaria (93). România are al șaselea cel mai scăzut cost de trai din Europa și unul dintre cele mai mici din lume. Maroc, Columbia și Filipine sunt, de asemenea, țări în care viața costă puțin, iar un studiu recent arată că locuitorii unora dintre aceste state sunt cei mai fericiți din lume.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *