marți , 28 noiembrie 2023

Studiu: căsătoria te ajută să treci mai ușor peste criza vârstei mijlocii

MarriageFoto: girlscene.nl

Căsătoria te poate ajuta să treci mai ușor peste criza vârstei mijlocii, iar pe termen lung, aduce soților mai multă satisfacție sufletească decât au persoanele singure, arată un nou studiu.

Un studiu publicat de National Bureau of Research din Marea Britanie mai demonstrează și că cei care își consideră partenerul de viață cel mai bun prieten sunt mai fericiți și se simt mai în siguranță în cadrul unui parteneriat, mai ales dacă acesta este legalizat.

Cercetătorii și-au propus să măsoare starea de satisfacție a oamenilor înainte și după căsătorie, iar participanții au fost aleși din mai multe zone ale planetei: nordul Americii, vestul Europei, Africa sub-sahariană, Asia de sud-est și Australia. Rezultatele au arătat nu doar că persoanele căsătorite sunt mai fericite decât cele singure și că trec mai ușor peste crizele psihologice inerente înaintării în vârstă, ci și că mariajul tinde să confere o stare de bine durabilă. „Căsătoria pare să fie importantă cu precădere la vârsta mijlocie, când oamenii au tendința de a deveni nefericiți. Rezultatele studiului se aplică în mod global, chiar și în regiuni ale lumii unde efectele căsătoriei, în general, nu sunt pozitive”, spun cercetătorii. La o privire mai atentă, studiul arată că mariajul aduce fericire în întreaga Europă, însă în America Latină, Caraibe și Africa sub-sahariană este privită mai puțin pozitiv.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *