vineri , 8 decembrie 2023

Studiu: copiii care se uită mult la televizor devin antisociali și agresivi la maturitate

TV

Copiii și adolescenții care se uită mult la televizor sunt mai predispuși la un comportament antisocial și agresiv atunci când devin adulți, conform unui nou studiu al Universității Otago din Noua Zeelandă, citat de psychcentral.com.

Cercetătorii au urmărit un grup de aproximativ 1000 de copii născuți în orașul neozeelandez Dunedin, între 1972 și 1973. La fiecare doi ani, între vârstele de 5 și 15 ani, copiii erau întrebați cât de mult timp petreceau în fața micului ecran. Cei care se uitau mai mult la televizor erau mai predispuși la o condamnare penală și, de asemenea, păreau să dezvolte un comportament antisocial la maturitate.

Riscul unei condamnări crește cu 30 % cu fiecare oră pe care un copil o petrece urmărind programele de la televizor, susține Bob Hancox, unul dinte autorii studiului. Analiza a mai arătat că privitul la TV este asociat, la vârsta adultă, cu trăsături de personalitate agresive, cu o tendință crescută de a experimenta emoții negative și cu o disfuncție de personalitate antisocială.

Un co-autor al studiului, Lindsay Robertson, susține că acei copii care au fost subiect de analiză nu erau antisociali înainte de începutul acesteia, ci că „mai degrabă, copiii care se uitau mult la televizor erau mai predispuși să dezvolte ulterior comportamente antisociale”.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca micuții să urmărească nu mai mult de una sau două ore de programe TV de calitate în fiecare zi.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *