marți , 19 noiembrie 2019

Studiu: oamenii sunt mai drăguți unii cu ceilalți în zilele însorite

happy

Cercetători au ajuns la concluzia că oamenii sunt mult mai dispuși să fie amabili cu ceilalți în zilele însorite. Pe vreme întunecată, aproape jumătate dintre ei au trecut nepăsători pe lângă o persoană străină care avea nevoie de ajutor.

O echipă de academicieni francezi au studiat reacțiile câtorva sute de pietoni, puși în fața situației de a ajuta sau nu un trecător care scapă din greșeală o mănușă pe trotuar. Când cerul era înnorat, aproape jumătate dintre participanții la studiu au trecut pe stradă fără să pare că observau întâmplarea, pe când în zilele cu soare, două treimi s-au arătat bucuroase să fie de ajutor. Experimentul a fost derulat in două orașe franceze: un cercetător s-a plimbat pe stradă, pretinzând că scapă o mănușă pe jos. În zilele însorite, 156 din 239 de oameni și-au oferit ajutorul. Însă, atunci când vremea era mohorâtă, numai 120 din 225 de persoane au intervenit.

„Când tragi perdeaua dimineața, vremea îți poate da tonul pentru întreaga zi. Unii oameni sunt deosebit de afectați de atmosfera întunecată, gri și apăsătoare. De partea cealaltă, o dimineață însorită și frumoasă le poate oferi un impuls de bună-dispoziție, și atunci sunt mult mai drăguți cu cei din jur”, a declarat unul dintre cercetători, citat de Daily Mail. El a adăugat că „marea majoritate a oamenilor sunt buni și au intenția să fie amabili cu ceilalți. E dezamăgitor că atât de multe persoane care au participat la experiment au ales să nu ajute, atunci când puteau s-o facă. E o reflecție tristă a societății moderne”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus