vineri , 1 decembrie 2023

Studiu: sportul reduce riscul de cancer la sân

Sport1

Femeile care fac mișcare timp de o oră pe zi reduc cu 11 % riscul de a se îmbolnăvi de cancer la sân, arată un nou studiu realizat în Franța.

Cercetătorii au mai declarat, în urma analizei lor, că reducerea riscului de îmbolnăvire este direct proporțional cu timpul acordat exercițiilor fizice. Rezultatele studiului au fost date publicității la Conferința europeană dedicată cancerului la sân, care a avut loc recent, la Glasgow, notează dailymail.co.uk.

Cercetătorii francezi au realizat acest studiu cu participarea a peste patru milioane de femei. Cele care făceau mișcare o oră pe zi se bucurau de beneficii asemănătoare, indiferent de vârstă și greutate. „Acestea sunt cele mai recente studii despre relaţia dintre exerciţii fizice şi riscul de cancer la sân, prin urmare suntem încrezători că rezultatele analizei noastre sunt solide”, a declarat Mathieu Boniol, director de cercetare la International Prevention Research Institute din Lyon.

Oamenii de știință spun că cele mai eficiente sunt exercițiile fizice susținute, intense, dar subliniază că și activitatea fizică moderată, cum ar fi plimbările pe jos, scade riscul de îmbolnăvire. Explicația este aceea că femeile care fac mișcare pierd în greutate, fapt ce reduce cantitatea de hormoni cancerigeni produși de grăsimea corporală.

Foto: jerseymomsblog.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *