miercuri , 4 octombrie 2023

„Sunt un orb”, cu Horațiu Mălăele, la Cinema Patria

HMM

Din „dragoste pentru guvern şi pentru partid”, din „dragoste animalieră” sau pur şi simplu, din dragoste pentru cultură, îndrăgitul actor Horaţiu Malaele va invită să votaţi buna-dispoziție, căci pe 24 mai, de la ora 20:00, cinematograful Patria din Capitală va găzdui spectacolul de mare succes „Sunt un orb”, urmat de proiecţia gratuită a filmului  ”Funeralii fericite.

Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – aşa cum îl descrie Ion Caramitru – neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare şi de aceea niciuna dintre apariţiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta.

Deşi momentul reprezentaţiei coincinde cu alegerile europarlamentare, artistul este convins că cea mai potrivită şi sigură alegere, este aceea de  savura o seară plină de umor cu peste trei ore de poezii de calitate, cu glume la care se râde în hohote, ironii fine sau momente de mare profunzime artistică. În plus, spectatorii  vor  putea viziona în mod gratuit de proiecţia  filmului  „Funeralii fericite”, regizat de Mălăele.

Pentru mulţi, este unul dintre cele mai bune filme româneşti ale anului trecut, o comedie neagră cu foarte multe momente de excelență în actorie, pentru care însuşi Horaţiu Malaele face un rol remarcabil. Umorul, uneori cu nuanţe macabre şi adesea absurd, abundă muzica marelui compozitor Vladimir Cosma ce acompaniază excelent povești incredibile, puse în cuvinte de scenaristul Adrian Lustig şi surprinse în cadre de o calitate ireproşabilă. Povestea recompune cu mult umor o lume stranie, populată de personaje ciudate: unul îşi pierde capul când aude de Revoluţia Franceză, altul a văzut Basic Instinct de atâtea ori, încât îi cunoaşte toate dedesubturile lui Sharon Stone, apar instalatori polonezi, ruşi beţivani, chinezi suicidari şi ghicitoare exotice, iar printre ei se insinuează, cuminte şi aşezat, un produs al Carpatiei predecembriste. Filmul „Funeralii fericite” va încheia, în hohote de râs (cam amar), o zi dedicată alegerilor.

Sunteți invitați, pe 24 mai, să votaţi Horaţiu Malaele, să votaţi actul artistic de calitate, pentru ca mai apoi, aşa cum spune actorul, „în continuarea vieţii dumneavoastră să râdeţi, pentru că râsul este muzica sufletului, să fiţi buni – este cheia succesului şi să iubiţi – este raţiunea de trăi”…

Biletele au fost puse în vânzare la casieria Cinematografului Patria din Bucureşti, în Unirea Shopping Center (etaj 2), Teatrul Naţional şi online pe bilet.ro, eventim.ro, bilete.ro şi www.vreaubilet.ro

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *