vineri , 8 decembrie 2023

Târgul de carte SF & Fantasy Final Frontier începe sâmbătă, în centrul istoric al Capitalei

SF

Târgul de carte SF & Fantasy Final Frontier se pregăteşte să îşi deschidă porţile începând de sâmbătă, 23 martie. Timp de două zile, organizatorii de la bookblog.ro îi vor aşteaptă pe cititorii şi pasionaţii de SF & F cu o serie de evenimente de excepţie, precum şi lansări de carte, întâlniri cu scriitori, invitaţi din ţară şi străinătate. 

Evenimentul se va desfăşura în incinta TeCaFi, Strada Doamnei nr. 9, în centrul istoric al Bucureştiului. Editura Nemira a pregătit pentru acest Târg nu numai câteva noutăţi editoriale mult-aşteptate de către public, dar şi o ofertă de 40% reducere pentru titlurile reunite sub celebrele brand-uri Nautilus SF şi Anticipaţia, alături de multe alte suprize.
Mai mult, sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11:30, va avea loc lansarea oficială a romanului Fata modificată semnat de Paolo Bacigalupi. Cei doi invitaţi ai editurii – Oliviu Crâznic şi Horia Nicola Ursu – vor discuta viitorul literaturii SF&F aşa cum este el prefigurat de proză şi viziunea zguduitoare a scriitorului american.

Un roman SF dureros de realist, cu   personaje verosimile, vii, care ne atrag şi ne resping în aceeaşi   măsură, cu un subiect pe care poate încă îl ignorăm, acela că omenirea   este predispusă la a-şi crea propriul sfârşit de lume şi de a-i supravieţui, Fata modificată este o carte ce cu siguranţă va impune o nouă cale de înţelegere a literaturii de gen. Pe fundal, Emiko, simbol al unor arhetipuri şi prototipuri individuale, devine vocea prin care Bacigalupi spune o  poveste cu adânci implicaţii psihologice şi sociale.
Volumul Fata modificată, distins cu premiile Nebula, Hugo şi Locus, printre altele, este considerat la ora actuală unul dintre cele mai bune romane SF ale secolului XXI. Dacă aşa stau lucrurile sau nu, editua vă invită să dezbateți împreună sâmbătă, de la ora 11:30.

Trei cunoscuţi autori români de SF şi Fantasy, prezenți la eveniment

Dumincă, 24 martie, începând cu ora 12:00, reprezentanții editurii își provoacă cititorii la o întâlnire de excepţie: trei dintre cei mai cunoscuţi autori români de SF şi Fantasy vor fi acolo alături de fanii genului, pentru a-i ghida într-o scurtă călătorie prin   universurile pe care maeştrii le-au creat.
Încă din anii ’90, Editura Nemira și-a asumat rolul de a deveni nu numai o rampă de lansare pentru  autorii români de SF&F, dar și o voce prin care aceștia au devenit   cunoscuți publicului autohton. În misiunea sa constantă de a se alinia la curentul mondial de SF și în încercarea de a oferi publicului român  accesul la marile capodopere ale lumii, Nemira nu a pierdut totuși din vedere faptul că proza speculativă de sorginte românească este, la nivel calitativ, cel puțin la fel de bună ca cea străină, iar reprezentanții genului SF de pe plaiurile noastre merită tot atâtea laude.
Aşadar, duminică, cititorii vor avea ocazia să îi cunoască şi să îi provoace la dezbatere pe Liviu Radu – un autor de al cărui nume se leagă  poate chiar istoria SF-ului românesc, pe Ana-Veronica Mircea – o scriitoare pe care generaţia contemporană trebuie să o cunoască, şi pe Marian Truţă – vizionar de excepție, autor multi-premiat, mentor și   promotor al tinerei generații de autori SF&F.
Vă invităm să cuceriţi alături de Nemira frontierele imaginaţiei, pentru a vă bucura de oferte speciale, pentru a lua parte la întâlniri cu  autori de renume şi pentru a descoperi, timp de două zile, universul fantastic al cărţilor Nemira.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *