vineri , 18 iunie 2021

Testamentul lui David Bowie: jumătate din avere îi revine văduvei sale, Iman

david bowie imanfoto

Averea lui David Bowie, estimată la aproximativ 100 de milioane de dolari, va fi împărțită între văduva sa, fostul supermodel Iman, și cei doi copii ai artistului, conform testamentului său, deschis recent la New York.

Jumătate din banii lui Bowie îi vor rămâne lui Iman, care va moșteni și casa în care cei doi au locuit împreună, situată în zona SoHo din New York, anunță The Independent. Restul se va împărți între fiul muzicianului, Duncan Jones, și fiica sa, Alexandria, care va primi și o proprietate în Ulster County, New York.
Fosta asistentă personală a starului, Corinne Schwab, a primit moștenire două milioane de dolari, plus acțiuni pe care Bowie le-a deținut într-o companie numită Oppossum Inc. Un alt milion de dolari i-a revenit fostei dădace a Alexandriei, Marion Skene. Testamentul lui Bowie mai menționează ca cenușa lui să fie împrăștiată în Bali, „conform ritualurilor buddhiste”. Muzicianul și-a dorit să fie și incinerat în Bali, dar, adaugă el, „dacă acest lucru nu e practic”, atunci și-ar fi dorit ca cenușa să-i fie împrăștiată acolo. Familia nu a declarat, pentru moment, nimic referitor la acest ritual, astfel că nu se știe încă dacă acesta a avut deja loc.
David Bowie a murit pe 10 ianuarie, la vârsta de 69 de ani, din cauza unui cancer hepatic. Trupul lui a fost incinerat pe 12 ianuarie, la New Jersey, conform certificatului de deces atașat testamentului. La momentul respectiv, în presa internațională au apărut informații conform cărora niciun membru al familiei artistului nu a fost prezent la ceremonie, căci Bowie și-a fosit „să plece fără să facă un caz din asta”. Legendarul artist și-a lansat ultimul album, „Blackstar”, cu două zile înainte de moarte, discul reprezentând „un cadou de despărțire pentru fani”, a declarat producătorul muzical Tony Visconti. Albumul a depășit orice așteptare în privința vânzărilor, aflându-se în prezent pe primul loc în topurile din Marea Britanie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus