joi , 30 noiembrie 2023

Teste medicale chiar la tine acasă

teste

Ce face românul când are câte un junghi? Răspuns corect, caută pe net să vadă de ce-l doare, citeşte câteva forumuri de amatori într-ale medicinei, parcurge niscaiva bloguri de crainice TV specialiste în nutriţie şi boli, trage o concluzie fermă, bea un ceai miraculos de spânz (cică-i bun la toate) şi gata. Unde e medicul în toată povestea asta? Păi, nu prea e. Adevărul e că nu ne place să mergem la doctor – de frică, de ruşine, de lene sau de lehamite, pentru că există, din păcate, şi medici care te fac să devii fan Olivia Steer.

Autodiagnosticarea a devenit sport naţional, noi le ştim pe toate şi ne place să facem totul cu mâna noastră sau să nu facem nimic, doar să pupăm ca să treacă. Această atitudine păguboasă indusă, cum spuneam mai sus, nu numai de ignoranţă, ci şi de un sistem de sănătate neperformant, în care medicii buni ajung să-şi ia câmpii, iar cei proşti, să ne mănânce ficaţii, face, din păcate, multe victime. Ducem bolile pe picioare, le tratăm după ureche, murim cu zile.
De aceea, m-am bucurat mult să aflu că o companie medicală a lansat pe piaţa din România nişte kituri profesioniste şi sigure de autotestare pentru diverse afecţiuni. Acum ne putem juca de-a doctorul chiar la noi acasă, sigur și corect, măcar până când vedem cum stăm în anumite privinţe ale sănătăţii noastre. Aflăm dacă avem ceva sau dacă suntem suspecţi de vreo afecţiune şi apoi mergem la medic mai în cunoştinţă de cauză, pentru un tratament serios.

Diagnostice la cutie

„Jucăriile“ serioase de care vorbesc sunt kiturile de autotestare Veroval produse de compania Hartmann. Cu ajutorul lor poţi afla, de exemplu, dacă ai colesterolul crescut, dacă ai alergie la pisici, dacă ai lipsă de fier sau intoleranță la gluten sau dacă în stomacul tău și-a făcut culcuș bacteria Helicobacter pylori, responsabilă pentru multe probleme digestive grave.

Iată, mai pe larg, o descriere a celor opt teste:

Testul de depistare a alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice alergiilor (strănut, nas înfundat sau ochi iritați), dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale (pe ăsta îl am eu acum, acasă, aștept să prind curaj să mi-l fac 😀 ) evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori. În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății estima în anul 2014 că jumătate din populația globului se confrunta cu această bacterie, testul Veroval este cel mai rapid și eficient mijloc prin care românii pot afla dacă sunt sau nu purtători de Helicobacter pylori. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Testul pentru prevenția bolilor intestinale se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistrea sângerărilor oculte din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este recomandat în special persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, femeilor care au luat anticoncepționale pentru mult timp și fumătorilor. Utilizând kitul pentru autotestare „Colesterol“ poți afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesar să-ți schimbi stilul de viață și a dieta. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute.

Testul pentru confirmarea carenței de fier se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloare sau dureri de cap. În cazul în care testul confirmă o lipsă de fier în organism, specialiștii recomandă vizita la medic, iar acesta va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Testul pentru infecțiile tractului urinar confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare. Testul Veroval clarifică rapid și sigur dacă este într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, iar rezultatele sunt gata într-un minut.

Testul pentru depistarea intoleranței la gluten este de interes celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul Veroval ajută la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Dacă testul este negativ, se vor investiga alte posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în zece minute.

Testul de fertilitate masculină este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Testul Veroval evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de șapte minute.

Cu ajutorul acestor kituri de autotestare îți vei putea monitoriza regulat starea de sănătate, identificându-ți problemele încă de la primele simptome. În cutii găsești tot ce-ți trebuie pentru prelevarea sigură și sterilă a probelor organice și pentru efectuarea testării. Testele Veroval au o acurațete medicală de peste 94% și se găsesc în farmacii începând din luna septembrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *