miercuri , 29 noiembrie 2023

„The March of Pigs”: expoziție Brian Mauleon la București

mauleon

ArtXpert Fine Art Concept Store vă invită, pe data de 5 iunie, la vernisajul „The March of Pigs”, în prezența artistului american Brian Mauleon.

Brian Mauleon este absolvent al Universității din San Francisco. Locuiește în Los Angeles, și din 2002 expune constant în galerii importante din California și Barcelona. Pictura lui figurativă comentează aspecte ale societății contemporane americane, care astăzi au devenit probleme globale. Fiind ilustrator la bază, imaginile sale sunt clare, vorbind de la sine. Brian Mauleon este influențat de abilitatea de a „mișca” culoarea pe pânză a lui Lucian Freud, care se reflectă în imagini realiste si portrete expresive.  Phil Hale, unul dintre cei mai mari ilustratori americani, David Choe și Barry McGee l-au învățat cum să facă  această realitate să vibreze.

Expoziția de la București, „The March of Pigs”, vorbește despre suferințele unei societăți aflate la un moment de restriște. Tablourile radiografiază o lume violentă, unde dreptul de a purta arme influențează viata cetățeanului și îi modelează personalitatea înca din copilărie. Acest subiect este foarte sensibil în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât dreptul de a avea armă este unul constituțional, irevocabil, ceea ce afectează conștiința colectivă și separă societatea în doua categorii distincte, pro și contra. Impactul acestui drept constituțional e explicat în imagini, arătând efectul vertical (posibilitatea de a te autoapăra), dar și orizontal ( accesoriul care poate să impună ordinea în societate).

Expoziția de la ArtXpert  dezvăluie un artist curajos care a ales să abordeze un subiect controversat cu care galeriile americane nu sunt confortabile. Subiectul său este foarte des dezbătut în presa, nu reprezintă nimic nou dar, la nivel artistic, în arta contemporană este neexplorat. Atâta timp cât imaginile au un impact dur, violent, ele nu pot deveni un act comercial facil, subliniind inerția colecționarilor față de  lucrări controversate.

Lucrările artistului vor fi expuse spre vizionare începând cu data de 5 iunie în spațiul Galeriei ArtXpert, pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *