marți , 21 septembrie 2021

Tinctura de levănţică, aliatul unui ten luminos

levantica

Este uşor de preparat şi are o mireasmă extrem de plăcută. În plus, are efecte extraordinare asupra tenului, conferindu-i prospeţime şi luminozitate.

Calmează afecţunile sistemului nervos şi ţine stresul la distanţă, este un bun antiseptic şi îmblânzeşte durerile provocate de reumatism. Dar, încă din antichitate, levănţica este utilizată frecvent şi în cosmetică, graţie acţiunii sale antibacteriale şi nu numai. Tinctura se obţine prin macerarea plantelor în alcool, însă atenţie, pentru prepararea ei se folosesc doar florile, care se lasă la macerat minim două săptămâni, în alcool de 70 de grade.

Efect imediat: ten mai proaspăt

În cosmetică, tincura de lavandă are multiple efecte benefice. Împrospătează pielea feţei, curăţi porii cu delicateţe şi ajută la ameliorarea acneei, a iritaţiilor şi eczemelor de orice fel. De asemenea, folosită cu regularitate, atenuează ridurile şi imperfecţiunile.

Truc: pentru mai multă luminozitate a tenului, adaugă câteva picături de levănţică în cutia de cremă.

Manifestările psoriazisului, atenuate datorită lavandei

Persoanele care suferă de psoriazis îşi pot găsi în tinctura de levănţică un aliat loial. Preparatul va atenua reacţiile pielii, făcând mai puţin vizibile leziunile de la suprafaţa epidermei. Totodată, cele cu tenul gras sau acneic vor observa îmbunătăţiri ale texturii tenului, dacă vor apela frecvent la tinctura cu miros de câmp din Provence.

Truc: Tinctura de levănţică, amestecată cu ulei din aceeaşi plantă, este recomandată şi împotriva celulitei, aplicată printr-un masaj circular în zonele afectate. Nu doar că vor reduce aspectul de coajă de portocală, dar vor atenua şi vergeturile.

Foto: www.mindbodygreen.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus