sâmbătă , 2 decembrie 2023

Trei comedii cu plus şi minus

hail caesar mainfoto

Dacă ai chef să mergi la cinema ca să râzi cu poftă, nu ca să ieşi din sală devastat de vreo dramă abisală, iată trei recomandări uşurele şi haioase, potrivite zilelor leneşe de week-end.

Zoolander 2

zoolander 2foto

Mărturisesc că n-am apucat să vizionez acest film, pentru că vreau să văd şi partea întâi înainte de a trece la a doua. Mi-a povestit însă multe faze din el o prietenă bună, actriţă, şi-mi povestea printre hohote de râs, deci o cred pe cuvânt că-i amuzant nevoie mare. Asta dacă nu faci parte din gaşca numeroasă a celor care nu-l suportă pe Ben Stiller, aici în triplu rol de actor, regizor şi scenarist. (Eu nu fac parte, deci e ok.)

Plusuri: Penelope Cruz – o ador, deci o creditez din start.
Minusuri: nu ştiu, nu am văzut filmul.

Ave, Cezar! (Hail, Caesar!)

Hail Caesarfoto

Eram cam somnoroasă la vizionarea acestei comedii deştepte ce ia la mişto toate moravurile cinematografiei americane din anii ’50. Noroc tot cu prietena mea, actriţa, extrem de entuziasmată de scenariu, care a umplut golurile formate în timp ce eu am aţipit. Cât am fost trează, însă, m-am amuzat din plin, dar, pentru o digestie completă, trebuie să revăd filmul, pentru că fraţii Coen fac filme pentru oamenii cu mintea brici, nu pentru adormite ca mine.

Plusuri: prim-planurile cu George Clooney și Channing Tatum, pentru fetiţe, şi prim-planurile cu Scarlett Johansson, pentru băieţei. Şi, în general, tot castul plin-ochi de actori fabuloşi. Și părțile de musical!
Minusuri: scenariul nu e chiar cursiv, sorry, deci nu te-apuca să-ţi verifici mailurile, Facebookul sau să aţipeşti, ca mine, că pierzi şirul întâmplărilor.

Cum să fii singur şi fericit (How to Be Single)

How to be singlefoto

„Haida-de, ia să vedem, cum?“ mi-am zis, aşezându-mă comod în scaunul de cinema şi ronţăind ce mai rămăsese din popcorn (jumătate de pungă dau gata întotdeauna pe timpul reclamelor de început). Nu prea m-am prins cum e cu fericirea-single, nu oferă ăştia o reţetă anume, şi nici prietena mea actriţă nu era de data asta prin preajmă, să-mi explice. Cu toată hăhăiala din film, faza asta cu singurătatea nu s-a dovedit prea fericită pentru protagonişti, jur că păreau mult mai veseli în scenele în care se pupau cu câte cineva.

Plusuri: câteva schimburi de replici absolut delicioase
Minusuri: abundenţa de clişee – dar asta e, e un film relaxant, nu vreo capodoperă.

Semnat de

2 comentarii

  1. multam de recomandari. greu mai gasesti azi filme de ras. vorba sotului: au inebunit astia cu filmele de groaza. iar comediile sunt despre betivi si drogati. mi e dor de comedii de ras.

  2. Speram sa-ti placa, Vavaly!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *