duminică , 1 octombrie 2023

Trei destinaţii cool pentru o zi de weekend, în Bucureşti

varafoto

Sâmbăta şi duminica poţi alege să nu te mişti de pe canapea, e foarte ok şi această alegere, dar dacă preferi să te relaxezi activ, am câteva propuneri – mai precis, trei – pentru tine, care să-ţi umple o zi liberă de dimineaţă şi până seara târziu. Locuri cool, şi la propriu, şi la figurat, adică locuri în care să te delectezi şi să te răcorești deopotrivă.

cafe ritazza

Începe ziua cu o cafea aromată băută pe terasă la Ritazza, o cafenea șic din București Mall, proaspăt lansată, sau din Plaza România – unde ţi-e mai aproape. Orice fel de cafea ar fi pe gustul tău, o găseşti aici, sub diverse şi delicioase forme: cocteiluri alcoolice şi non-alcoolice cu cafea, frappe-uri cu arome înnebunitoare (Snickers, Oreo, caramel, caramel sărat, vanilie, alune de pădure, brownie, căpşune, toffee nut), îngheţată cu cafea. Poţi lua şi micul dejun, căci au sendvişuri proaspete, făcute chiar de ei, absolut delicioase – le-am încercat pe propriile papile gustative-, iar ca desert, nu poţi rata incredibilele Millie’s Cookies, aduse în exclusivitate în România prin această franciză. Fursecurile uriaşe, aşa cum au mai fost denumite, te vor delecta cu cele patru variante una mai irezistibilă decât alta: ciocolată cu lapte, double chocolate, caramel & nuci pecan şi ciocolată albă.

adopta

Ce poate fi mai relaxant, într-o zi de weekend, decât o plimbare printr-un loc cu mult verde şi aer curat? Îţi propun parcul IOR, din cartierul Titan, nu doar pentru că e cartierul copilăriei mele şi-l iubesc de mor sau pentru că IOR-ul este al doilea parc ca mărime din Bucureşti, după Herăstrău, şi aş îndrăzni să zic că e chiar mai frumos decât acesta. Ci pentru că până pe 25 septembrie, aici au loc întâlniri de suflet sub cerul liber şi sub umbrela campaniei „Adoptă, Iubeşte, Adoră“, un eveniment marca Desculţ în Iarbă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, prin care sunt încurajate şi sprijinite concret adopţiile de câini comunitari. Pentru că locul acestor patrupede amărâte nu e pe stradă şi nici în parcuri, decât la pas lângă un stăpân iubitor, care să-şi asume pe viaţă responsabilitatea îngrijirii unui căţel.

Vino, aşadar, pe Insula Artelor din IOR (intrarea Globul Pământesc), să te întâlneşti cu blănoşi cuminţi pe care îi poţi mângâia, plimba sau chiar lua acasă. Găseşti acolo şi un mic magazin de unde poţi cumpăra tricouri cu căţei, bijuterii şi răcoritoare, iar banii strânşi se vor folosi pentru a cumpăra hrană şi toate cele necesare căţeilor nimănui. Într-o zonă amenajată chiar pe iarba proaspătă, găseşti cărţi de citit şi oameni cu care poţi sta la poveşti. S-ar putea să te întâlneşti acolo cu actriţa Nuami Dinescu, mare iubitoare de animale, ea însăşi fericită stăpână a şase pisici şi doi câini, salvaţi toţi de la o viaţă crudă pe străzi. Dacă ai piticul cu tine, Nuami îi va citi povești şi îi va povesti cât de bine, de înălţător, de pansament pentru suflet este să iubeşti şi să salvezi un animal de la pribegie și singurătate.

jackie chan

Seara, înapoi la mall, pentru un film! E perioada filmelor nostalgice, a filmelor ce recreează povești celebre acum 20-30 de ani, folosind mijloacele cinematografiei moderne. Despre „Legenda lui Tarzan“, am scris aici, mie mi s-a părut aşa şi așa în multe privinţe, dar totuşi, nu e un film de ratat. Dacă ţi-e dor de Jackie Chan (recunosc, mie mi-a fost), îi poţi revedea mutra blândă şi posacă, în contradicţie cu trupul mic şi agil la figuri de karate, în comedia „Skiptrace” (tradusă la noi „Detectivul, mafia şi cartoforul“), o comedie uşoară, cu bătăi, cu pilde, cu emoții-clișeu, potrivită unei seri leneşe de weekend. Sau dacă eşti fan „Star Trek” (eu nu ratam niciun episod!), a fost şi acesta resuscitat sub forma unui nou lungmetraj de vizionat musai pe ecran imens de cinema, în 3D, ca să nu-ţi scape niciun efect special. În Star Trek – Dincolo de infinit, povestea e mult mai dinamică decât cele cu care ne-a obișnuit celebra serie a anilor 90 și alte lungmetraje care i-au urmat. Cam prea dinamică, după gustul meu, mai săracă în poveste și romantism în favoarea scenelor de luptă interstelară amețitoare. Totuși, costumele și anumite porțiuni de script luate cu copy/paste din seria pe care o urmăream toți cu religiozitate, pasionați sau nu de SF, îți vor hrăni pofta de întoarceri în timp, la date stelare în care se făceau filme sau episoade ce dădeau o frumoasă dependență și care-ți rămâneau în suflet pentru totdeauna.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *