vineri , 14 mai 2021

Trei filme cu acţiune şi umor (în procente)

the bossfoto

Rulează acum în cinematografe filme care au apelat la cele mai de succes ingrediente din industrie: acţiunea şi umorul. Bine, nu vă gândiţi la suspans cu sudoare gen „Die Hard” şi nici la umor cu neuroni gen „Seinfeld”. În ziua de azi, nici caftelile, nici gagurile parcă nu mai sunt cum erau odată – butoanele minune de efecte speciale lasă scenele muncite în planul doi sau chiar trei. Pe primul plan tronează nebuniile executate nu de cascadori, ci de armatele de tocilari specialişti în animaţie computerizată de la Hollywood. Am ales trei filme comerciale (adică fără aere de Oscar) pe care le-am văzut de curând, şi vi le prezint pe scurt şi niţel matematic.

„Atac de ziua naţională” („Bastille Day”) – acţiune: 80%, umor: 20%

bastille dayfoto

Un hoț de buzunare care trăiește la Paris fură o geantă în care era, ups, o bombă, şi se trezește vânat de CIA. Agentul trimis pe urmele lui își dă seama repede că are de-a face doar cu un mic găinar, dar hoţomanul poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspirație masivă.
Filmul e antrenant, bine făcut, la puţinele replici amuzante chiar râzi şi acţiunea te ţine în priză până la final.

„Mr. Right, un iubit… mortal” („Mr. Right”) – acţiune: 40%, umor: 60%

mr.rightfoto

Mă rog, vorba vine, umorul e cam tras de păr, iar acţiunea tot umoristică e (și asta nu e de bine). În plus, fătuca din rolul principal am înțeles că e una care place rău bărbaţilor, şi eu nu înţeleg de ce; ca look e banală spre urâțică, țâțe mari nu are şi ca apariţie e nesuferită rău. Dar n-am zis nimic de marea acţiune: un asasin plătit se îndrăgosteşte de o ţicnită şi începe să-i crească organul numit conştiinţă. Iar al ei, al fătucii, începe să se atrofieze. Tema e generoasă şi cu potenţial foarte haios, dar băieţilor nu le-a ieşit prea grozav. Totuşi, aşa, de o ieşire cu familia, merge.

Şefa (The Boss) – acţiune 20%, umor: 80%

the bossfoto

Melissa McCarthy e delicioasă în rolul unei bogătane fără scrupule, care s-a ridicat de la statutul de orfană nedorită de nimeni la cel de femeie de afaceri adulată (aparent) de toţi. Săraca fată bogată rămâne însă fără avere şi ajunge la mâna fostei ei secretare. În film apare episodic şi Kathy Bates, altă mare comediantă şi la propriu, şi la figurat. Păcat că replicile nu se ridică la nivelul talentului celor două, iar glumele sunt îmbibate cu trimiteri sexuale – observ că grobianismul e un virus al comediilor recente, semn că nişte băieţi de la Hollywood au o viaţă intimă deficitară. Sau li se pare că noi avem… Anyway, merită mers la cinema pentru aceste două doamne drăguţe şi pentru pildele filmului: oricând o poţi lua de la capăt, dacă ai putut o dată, vei putea şi a doua oară, nu e niciodată prea târziu să laşi deoparte tarele copilăriei şi să începi să fii om.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus