luni , 2 octombrie 2023

Trei piese perfecte pentru antrenament – VIDEO

sportfoto

Nu știu cum pot unii oameni să facă mișcare fără muzică, eu nu concep să mă ridic de pe canapea și să mă apuc de exerciții fără să am Mp3-ul pregătit cu piese bune. Mai lente (pentru Pilates) sau mai antrenante (pentru cardio dance aerobic), mai noi sau mai vechi (fac sport și pe muzică din anii ’60), am un playlist vast și cât se poate de divers, și schimb piesele frecvent, căci mă plictisesc de ele și nu mai dau randament. Îmi trebuie permanent o motivație muzicală, să mă împingă moral să dau tot ce am mai bun.

De fapt, toate antrenamentele mele sunt construite în jurul muzicii. Am, de obicei, cam trei piese pentru încălzire și dans/arte marțiale improvizate, apoi trei (sau patru, sau cinci, dacă am chef și energie multă) pentru aerobic, și apoi încă vreo trei pentru Pilates și yoga de final. Găsiți AICI un fel de plan muzical care să vă ghideze, dacă aveți nevoie.

Pentru că sunt mereu în căutare de melodii noi pentru sport, mă bucur de fiecare dată când găsesc câte una care să mă facă să țopăi. 😄 Iar de curând am descoperit nu una, ci vreo trei care-mi plac mult și pe care le ascult la fiecare sesiune de ars calorii, inclusiv la alergat.

Îl iubesc rău pe Stromae! „Papaoutai” e piesă de forță la aerobic. Dar melodia asta, dedicată Cesariei Evora, e numărul unu în preferințele mele, în perioada asta.

Normal că Sia nu putea lipsi din playlist. După ce m-am zbânțuit pe „Cheap Thrills” până m-am săturat de ea, am trecut la asta:
Sunt multe melodii, cum e asta de mai jos, pe care nu le-aș asculta niciodată în afara orelor de antrenament. Dar, când fac sport, mi se par cele mai bune piese din lume!
Haideți să vă mai dau un bonus, da? Că tot vorbește Stromae, mai sus, de minunata de Cesaria, asta e favorita mea:
Spor la sport să aveți!
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *