sâmbătă , 24 iulie 2021

Trusa de prim-ajutor pentru un păr minunat întreaga zi

hair

Cu toții știm că geanta unei femei conține nenumărate lucruri: de la nelipsita trusă de make-up, gadget-uri, până la cărți de vizită. Toate acestea pentru a se asigura de faptul că, indiferent de împrejurare, nimic nu le va lua pe nepregătite – nici un meeting neașteptat sau o ieșire cu prietenii. Specialiștii Clear ne recomandă să strecurăm și o mini-trusă de „prim-ajutor” pentru un păr strălucitor de dimineață până seara.

„Poluarea din aer, imposibil de evitat mai ales în marile orașe, este unul dintre factorii care afectează aspectul părului. Mijloacele de transport poluează aerul cu oxizi de carbon și de azot, hidrocarburi nearse, oxizi de sulf, plumb, funingine etc. De aceea este important să folosiți produse care curăță, fortifică firul de păr și care-l ajută să-și mențină sănătatea și aspectul strălucitor pe durata întregii zile”, spune Constantin Venerus-Popa, medic primar dermatolog la clinica Medsana.

Obiectele ce nu trebuie să lipsească din mini-trusă sunt:

  • O perie de păr cu dinți mari care te ajută să-i redai aspectul de proaspăt coafat, chiar și după o zi plină de drumuri prin oraș sau întâlniri. Este foarte important ca perierea să se facă delicat, fără a trage de păr și fără a apăsa asupra zonei scalpului.
  • Un accesoriu pentru a prinde părul atunci când acesta nu mai are aspectul dorit: părul prins într-o coadă lejeră va fi mereu o soluție salvatoare, indiferent de ocazie. Ai grijă însă dacă obișnuiești să-ți prinzi părul des să folosești elastice învelite în materiale moi sau meșe de culoarea părului. Când folosești cleștișori să fii atentă ca firele de păr să nu se încurce în arcul sau în dinții acestora.
  • Oglinda: nelipsită din geanta unei femei, te ajută să te simți încrezătoare atunci când părul tău strălucește de sănătate. În plus, poți vedea când ai nevoie de un retuș.
  • Crema de mâini: pe lângă beneficiul principal de a hidrata pielea, poți folosi o cantitate foarte mică de cremă și pentru a-ți aranja firele rebele de păr, după o zi lungă. Cremele de mâini conțin uleiuri benefice, potrivite inclusiv pentru firul de păr.
  • Șampon: dacă ești o persoană activă și îți place să mergi la sală, este recomandat ca după antrenament să te speli pe cap cu un șampon adecvat tipului tău de păr pentru a elimina excesul de sebum generat în urma efortului fizic.

Foto: www.womenshealthmag.com

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus