vineri , 1 decembrie 2023

Ucigașul lui John Lennon rămâne închis. Eliberarea lui, respinsă pentru a opta oară

John

Mark David Chapman, ucigașul lui John Lennon, rămâne în continuare după gratii, după ce o comisie a penitenciarului Wende din Alden, New York, i-a respins eliberarea condițonată pentru a opta oară.

Oficialii penitenciarului și-au făcut publică decizia vineri, 22 august. Ei au declarat că o comisie formată din trei membri i-au respins lui Chapman cererea, după o audiere care a avut loc miercuri, informează billboard.com. Aceasta a fost cea de-a opta oară când Chapman a cerut eliberarea condiționată, începând din anul 2000, când i s-a acordat dreptul de a solicita punerea sa în libertate.

Mark David Chapman, azi în vârstă de 59 de ani, l-a împușcat pe John Lennon, în decembrie 1980, în fața clădirii Dakota din New York, unde artistul locuia alături de soția lui, Yoko Ono. Chapman a descărcat cinci gloanțe, în jurul orei 22.50, iar Lennon a fost declarat mort, 25 de minute mai târziu, la spital. Artistul de la Beatles avea 40 de ani, iar fiul său și al lui Yoko, Sean, avea cinci ani.

Chapman a pledat vinovat în 1981 și a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea între 20 de ani și detenție pe viață. În ultimii ani, Yoko Ono a cerut ca Chapman să rămână închis, deoarece se teme pentru siguranța ei și a fiului său, Sean.

Citiți AICI cum își amintește de ziua morții lui John Lennon unul dintre prietenii săi cei mai buni, Elliot Mintz, în exclusivitate pentru LaRevista.ro. 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *