marți , 5 decembrie 2023

Uleiul de avocado, elixir natural pentru păr și piele

avocado

Nu l-ai încercat niciodată? Atunci înseamnă că te-ai privat de efectele lui cu adevărat miraculoase asupra pielii și a părului. Bogat în vitaminele A, B, C și E și în nutrienți importanți pentru organism, elixirul extras din fructul verde este la îndemâna oricui își dorește sănătate și frumusețe într-un singur recipient.

Grație grăsimilor sale saturate, binevenite de organism, avocado este supranumit „untul vegetal”. Consumat cu regularitate, fructul verde, originar din Mexic, este văzut ca o reală terapie naturală: îmbunătățește digestia, iar utilizat extern, sub formă de ulei, este un balsam minunat, care conferă elasticitate și rezistență părului și pielii.

Uleiul e avocado poate fi utilizat în locul cremei de noapte, căci este foarte eficient în hidratarea tenului și atenuarea ridurilor. Pentru că stimulează producția de colagen, care scade odată cu vârsta, îl vom regăsi într-o mulțime de produse anti-ageing. În plus, reprezintă un paliativ de încredere pentru epidermele sensibile, problematice, ameliorând afecțiuni cutanate cum ar fi psoriazisul, dermatitele rezistente sau eczemele. De asemenea, face miracole în cazul scalpurilor deshidratate și afectate de mătreață și este un aliat al părului fin și fragil.

Poate fi folosit nediluat, iar combinat cu alte uleiuri, cum ar fi cel de migdale dulci, uleiul de avocado își va potența efectul. Totodată, câteva picături adăugate în masca de păr, în balsam sau chiar în șampon sunt binevenite în cazul unui păr cu probleme. Are efecte extraordinare și folosit în măști naturale – amestecat cu ulei de măsline, miere și albuș de ou și lăsat să acționeze minimum două ore.

Dacă vă decideți să cumpărați ulei de avocado, alegeți-l întotdeauna pe cel presat la rece și crud, iar pentru o utilizare mai comodă, căutați sticluțele cu pulverizator.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *