joi , 7 decembrie 2023

Ultima reprezentaţie din stagiune a capodoperei „Oedipe”, la Opera Naţională

Oedipe 28

Opera Naţională Bucureşti  oferă  publicului  ocazia de a vedea ultima reprezentaţie din stagiune a celei mai cunoscute lucrări lirice româneşti – Oedipe de George Enescu, duminică, 3 martie, de la ora 18.30, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare

Cu acest prilej, iubitorii operei îl vor putea asculta  pe  baritonul Vicenţiu Ţăranu, distins cuMarele Premiu la Festivalul Naţional de Lied Mihail Jora (Bucureşti, 1998), pentru prima oară în cariera sa în rolul Creon.  

Printre rolurile pe care Vicenţiu Ţăranu le-a interpretat se numără:  Guglielmo din Cosi fan tutte, Contele din Nunta lui Figaro, Masetto din Don Giovanni (W.A. Mozart); Enrico din Lucia di Lammermoor (G. Donizetti);  Dandini din La Cenerentola (G. Rossini);  Simon din Simon Boccanegra,  Valentin  din Faust (G. Verdi); Lescaut din Manon Lescaut,  Sharpless din  Madama Butterfly (G. Puccini) etc.

Tragedia regelui Oedipe, urmărit de destin, reprezintă de fapt tragedia umanului, surprins în lupta dintre raţiune şi fatalitate. Prezentat în premieră în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu, spectacolul “Oedipe” în regia Andei Tabacaru, scenografia Vioricăi Petrovici şi coregrafia lui Răzvan Mazilu, aduce pe scenă, pe muzica lui George Enescu, întreaga viaţă a regelui Oedipe, de la naştere până la tragicul sfârşit.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *