vineri , 8 decembrie 2023

Un avocado la prânz te ține departe de gustări pentru tot restul zilei

avo

  • Oamenii care mănâncă avocado la prânz își reduc cu 40 % pofta de gustări pe parcursul zilei
  • De asemenea, senzația de sațietate îi face să se simtă mai bine timp de trei ore după masă
  • Un avocado consumat în cadrul mesei de prânz are o contribuție calorică importantă, însă nu crește nivelul glicemiei

Dacă vreți să dați uitării tentația de a ronțăi gustări după-amiaza, mâncați o jumătate de avocado sau unul întreg la masa de prânz. Nutriționiștii spun că un fruct de avocado ne conferă o senzație de sațietate vreme de câteva ore și reduce astfel pornirea de a lua diverse gustări, multe dintre ele total nesănătoase.

O echipă de nutriționiști de la Loma Linda University din California au realizat un studiu pe 26 de adulți supraponderali, dorind să observe cum influențează consumul de avocado senzația de sațietate, nivelul glicemiei, răspunsul insulinei și tendința de a lua gustări pe parcursul zilei. Studiul a demonstrat că participanții care au mâncat o jumătate de avocado la prânz și-au redus cu 40 % pofta de gustări în următoarele trei ore. „Sațietatea e un factor important în managementul greutății, pentru că oamenii care se simt sătui simt mai puțin nevoia de a lua gustări între mese”, a declarat Dr. Joan Sabate, de la Loma Linda University din California. Concluziile studiului au fost publicate în Nutrition Journal.

Un avocado conține aproximativ 300 de calorii și este bogat în fibre și grăsimi benefice organismului, fructul fiind supranumit „untul vegetal”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *