vineri , 14 mai 2021

Un ceas pentru artă, în expoziţia „Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924”

Otto

Goethe-Institut Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României vă invită sâmbătă, 10 mai 2014, orele 11.30, la o nouă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susţinută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual şi colaborator al Goethe-Institut Bucureşti.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro  până vineri, 9 mai, orele 16.00.

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric şi social al epocii în care a creat Otto Dix şi se va axa pe câteva dintre lucrările incluse în expoziţie. Va fi abordat şi felul în care a evoluat percepţia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX – de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

Expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924 prezintă seria de cincizeci de gravuri intitulată Războiul (Der Krieg), creată în urma experienţei trăite de artist pe front, în Primul Război Mondial, experienţă care l-a urmărit o viaţă întreagă şi care i-a influenţat puternic creaţia. Alături de această serie, în expoziţie sunt incluse şi lucrări reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soţii de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului – suprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm şi ironie.

Expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924  poate fi vizitată până pe 25 mai 2014.

* * *

Simona Dumitriu lucrează şi predă în cadrul grupului independent Platforma susţinut de Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană şi fotografie la departamentul Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Preocupările sale artistice şi curatoriale includ teoria arhivei, educaţia ca artă, istoria artei româneşti contemporane, arta ca activism şi acţiune socială, feminism şi studii de gen aplicate în context artistic.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus