vineri , 8 decembrie 2023

Un ceas pentru artă: Pictură rusă din patrimoniul MNAR

muzeu

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul vineri, 21 iunie 2013, ora 17.00 la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI –XX.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face, în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro până vineri, 21 iunie, ora 15.00.

Expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI – XX, deschisă în Sălile Kretzulescu, reuneşte, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, 59 de lucrări de artă rusă – 31 de icoane şi 28 de picturi din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului – creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.

Aceste lucrări readuc în atenţia publicului un patrimoniu valoros, mai puţin cunoscut dar conservat şi restaurat cu grijă pe parcursul ultimelor două decenii.

Selecţia lucrărilor ilustrează, prin câteva exemple reprezentative, evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

UN CEAS PENTRU ARTĂ (vizită cu ghidaj gratuit)

Vineri, 21 iunie 2013, ora 17.00

Tarif: 4 lei întreg

Înscrieri la telefon 021.314.81.19 sau educatie@art.museum.ro (până vineri, 21 iunie, ora 15.00)

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *