vineri , 22 septembrie 2023

Un scaun de pe Titanic, păstrat intact, a fost vândut cu 140.000 de euro

TitanicFoto: wikimedia.org

Un scaun din lemn, recuperat de pe vasul Titanic, s-a vândut cu 140.000 de euro la o licitație care a avut loc recent. Piesa de mobilier, care odinioară servea drept loc de odihnă al oaspeților de la clasa întâi, a fost descoperită de o echipă de căutări în Oceanul Atlantic, imediat după ce Titanicul s-a scufundat în aprilie 1912.

Considerat unul dintre cele mai rare tipuri de obiecte recuperate de pe Titanic, scaunul era așezat pe promenada vaporului când acesta a demarat din Southhampton, Anglia, cu destinația New York. Piesa este prea fragilă pentru a mai putea fi folosită: nimeni nu a mai stat pe acest scaun din momentul în care el a fost readus pe uscat, dar el a fost foarte bine prezervat, aflându-se în locuința unui colecționar britanic în ultimii 15 ani. Ieri, el a fost vândut la casa de licitații Henry Aldridge and Son din Devizes, Wiltshire, unul cumpărător britanic, contra sumei de 140.000 de euro, informează Daily Mail.

Scaun Titanic

Pe spătar, scaunul are imprimată o stea cu cinci colțuri, marcă a companiei White Star Line, care deținea vasul Titanic. Maiestuosul vapor s-a scufundat pe data de 12 aprilie 1912, la ora 22.30, după ce s-a lovit de un iceberg. 1522 de oameni și-au pierdut viața atunci, în timp ce aproximativ 700 de supraviețuitori din bărci de salvare au fost recuperați, câteva ore mai târziu, din apele înghețate ale Atlanticului de către echipajul vasul Carpathia, care i-a transportat la New York.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *