luni , 2 octombrie 2023

Unul din șapte adulți trăiește într-o relație de compromis, după ce a pierdut marea dragoste

cuplu

  • 73 % dintre oameni conviețuiesc în relații resemnate, după ce marea dragoste le-a scăpat printre degete
  • Un sfert dintre adulți au fost îndrăgostiți de două persoane în același timp
  • 17 % și-au întâlnit dragostea vieții în timp ce erau deja într-o relație stabilă
  • Bărbații sunt mai loiali partenerelor lor
  • 60 % dintre adulți consideră că e nevoie de 10 săptămâni ca să-și dea seama dacă persoana de lângă ei este cea potrivită

Nu mai puțin de 73 % dintre adulți trăiesc într-o relație de „compromis”, cu o persoană pe care nu o consideră dragostea vieții, arată un studiu realizat de Siemens și publicat recent în Daily Mail. De asemenea, un sfert dintre adulți au trecut, cel puțin o dată în viață, prin experiența chinuitoare de a iubi două persoane în același timp. Apoi, 17 % dintre cei 2.000 de participanți la studiu au mărturisit că și-au întâlnit marea iubire când erau deja angajați într-o relație de lungă durată cu altcineva. Doar 46 % dintre adulți au declarat că ar avea curajul de a-și părăsi partenerul actual, dacă și-ar întâlni marea dragoste, bărbații fiind mai loiali decât femeile în această privință și spunând, într-un procent de 37 %, că ar rămâne într-o relație mai puțin mulțumitoare de dragul partenerelor.

Ne îndrăgostim nebunește doar de două ori în viață

Studiul mai arată că o persoană a fost îndrăgostită nebunește doar de două ori în viață și a suferit cumplit din dragoste o singură dată, însă unul din 20 de adulți au suferit din dragoste de mai mult de cinci ori. Interesant mai este și faptul că 60 % dintre participanții la studiu au declarat că au avut nevoie de 10 săptămâni pentru a-și da seama dacă partenerul le era potrivit. „Studiul vine cu o serie de revelații pline de culoare despre viețile sentimentale ale oamenilor. Rezultatele au arătat că este cu adevărat dificil să găsești partenerul potrivit și că, deși percepția generală este aceea că femeile se îndrăgostesc mai ușor, atât bărbații cât și femeile se îndrăgostesc pătimaș, în medie, de două ori în viață. Însă alarmant este faptul că atât de mulți oameni declară să se află în relații stabile, sau sunt chiar căsătoriți, cu persoane care nu reprezintă pentru ei marea dragoste”, a subliniat un reprezentant Siemens.

Foto: www.mirror.co.uk

Semnat de

Un comentariu

  1. Par truisme dar lucrurile care sunt adevărate sunt şi banale.Cam aşa este.”Accidentele” biografice sunt peste tot la fel.Cu o precizare.Nu cred că relaţia stabilă,de maturitate, este una de compromis.În general după pierderea marii iubiri te vindeci greu dar tot ceea ce vine după marea expectativă sentimentală nu este neapărat COMPROMISUL.Este la fel de adevărat că nu vine nici o nouă mare iubire.Subscriu la faptul că iubirile puternice,de coloratură platonică, sunt cel mult două.Dar cine ştie?Seiemele or fi necesare pentru marea aşezare.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *