joi , 7 decembrie 2023

Ursul de Aur, în România: „Poziția copilului” a primit trofeul pentru cel mai bun film la Berlinală

Netzer

Filmul „Poziția copilului”, al regizorului român Călin Peter Netzer, a câștigat cel mai important premiu la Berlinala 2013. Echipa de producție s-a întors, duminică, acasă, unde a fost întâmpinată cu aplauze și flori. „Poziția copilului” va avea premiera în România pe 7 martie.

Regizorul Călin Peter Netzer, producătorul Ada Solomon şi o parte din actorii din distribuţia filmului „Poziţia copilului”, între care Bogdan Dumitrache, s-au întors în România, duminică. La aeroportul „Henri Coandă”, ei au fost așteptați de prieteni și admiratori, care i-au aplaudat și le-au dăruit flori. „ A fost copleşitor. Nici până acum nu mi-am revenit. Filmul a fost bine primit şi de presă şi de critici şi de spectatori şi de jurii. Aprecierea a fost unanimă”, a declarat, emoționat, Călin Peter Netzer. Regizorul a adăugat că spera ca filmul său să fie recompensat cu Ursul de Aur, „dar de la speranţă la realizare este un drum lung şi am fost surprinşi”.

LGheorghiu

Actrița Luminița Gheorghiu, protagonistă a filmului „Poziţia copilului” şi una dintre actriţele cotate cu şanse mari la premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Berlinala 2013, a pierdut trofeul în favoarea Paulinei García. Ada Solomon a explicat, însă, că Regulmanentul Festivalului de la Berlin prevede că filmul onorat cu Ursul de Aur, „care este încununarea tututror lucrurilor conţinute într-un film, nu poate lua încă un premiu. E scris foarte clar în regulament şi nu se poate trece peste asta. Ursul de Aur este al Luminiţei Gheorghiu, aşa cum este al filmului ‘Poziţia copilului’”, a subliniat Ada Solomon. „E o meserie în care nimeni nu e singur, în care nu se poate face de unul singur. De asta spun că premiul acesta este al Luminiţei Gheorghiu, este al lui Bogdan Dumitrache, este al lui Răzvan Rădulescu, al lui Călin Netzer, al meu, în aceeaşi măsură, pentru că filmul nu se poate face de unul singur şi lucrurile se construiesc împreună”, a mai spus Ada Solomon.

Ada

Filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

„Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele „Maria” şi „Medalia de onoare”. Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Filmul va avea premiera oficială în România pe 7 martie şi va intra în cinematografele româneşti pe 8 martie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *