duminică , 16 mai 2021

Vedeta și parfumul

foto

În interviurile mele, i-am întrebat deseori pe oameni care e parfumul lor preferat. Știu, pare o întrebare banală, dar dacă am învățat ceva în jurnalism, este că cititorii se dau în vânt după frivolități de felul ăsta, strecurate printre teme mai serioase. Și recunosc că eu însămi am fost deseori curioasă de răspunsuri, pe care vi le redau aici – câteva dintre ele, tocmai dezgropate din arhivă.

Cu Mihaela Rădulescu, de exemplu, am făcut nenumărate interviuri, pentru că a fost una dintre cele mai interesante partenere de conversații pe care le-am întâlnit. Când am întrebat-o care e parfumul care-i place cel mai mult, mi-a spus, în stilul în care o face când e într-o pasă poetică sau vrea să evite un răspuns clar: „Cel de copil alăptat la sân… Cel de piele proaspăt ieșită din mare și uscată la soare… Cel de iarbă proaspăt cosită, de pământ plouat primăvara, de regina nopții și de scorțișoară”. Ceva mai târziu, când am mai vorbit despre asta, mi-a spus că era într-o fază Tom Ford – nu mai rețin care dintre miresme îi plăcea, dar aici găsiți multe dintre ele, chiar la reducere.

Pe doamna Delia Budeanu am intervievat-o o singură dată, pentru revista Tango, unde mi-a răspuns la un Croquis, un chestionar-portret, cu întrebări inedite. Mi-a spus că-i place „Extravagance D’Amarige, de la Givenchy, pentru moment. Cu el mă îmbrac, cu el adorm”. Aici găsiți și parfumuri Givenchy – eu sunt îndrăgostită de Amarige!

Și gazda „Nocturnelor” de la TVR, excepționala Marina Constantinescu, mi-a fost mai demult parteneră de interviu-portret, iar la întrebarea despre parfumuri, mi-a spus: „Iarna, Opium de la Yves Saint Laurent. Vara, Issey Miyake”.

Dacă nu și-o fi schimbat între timp gusturile, Oana Cuzino mi-a declarat că poartă un parfum de la Prada, iar Paula Chirilă îmi zicea, acum câțiva ani: „Aici intrăm pe teren minat, pentru că eu sunt o pasionată a parfumurilor! Dar, dacă ar fi să aleg, am câte un parfum pentru fiecare anotimp – O de Lancome (vara), Omnia Jade de la Bulgari (primăvara), toamna folosesc Lady Million de la Paco Rabanne, iar iarna – Eden de la Cacharel”.

Într-o conversație legată de frumusețe și alte chestiuni mai frivole, Anca Țurcașiu îmi povestea că descoperise „un parfum grozav. Se numeste Body și este semnat de Burberry. Îmi place foarte mult, are o nuanță fresh, e potrivit pentru primăvară și mă simt foarte bine de fiecare dată când îl folosesc”.

„Dacă e să vorbim despre parfumuri, aici lucrurile se complică un pic. Pe măsuța mea de toaletă se află tot timpul cel puțin șase, șapte parfumuri pe care le folosesc alternativ. Nu-mi place să devin dependentă de vreunul dintre ele. Așa încât Guerlain cu L’instant magic, Diesel, Dior sau Prada sunt acum câteva dintre preferatele mele”, spunea Crina Matei.

Probabil că am întrebat și mai mulți bărbați care sunt miresmele care le plac, dar pe unul singur l-am redescoperit acum în sertarul meu cu interviuri. „Parfumul meu preferat este de la Jil Sander, se numește Sun Men. L-am descoperit prin 2004, și de atunci îl caut pe oriunde mă duc. Am și alte parfumuri, dar acesta îmi creează o stare de nostalgie și îmi dă mai multă încredere în mine”, declara Cornel Ilie.

De departe, cel mai scurt și inedit răspuns pe care l-am primit a venit de la Maria Dinulescu.

– Parfumul tau preferat care este?
– Aerul rece.

Voi ce parfum folosiți în perioada asta? Eu, v-am spus, am descoperit recent Amarige și m-a vrăjit cu totul. Am o fiolă mică, din care folosesc însă doar când și când, pentru că mai mereu mi se face rău de la parfumuri. Le adulmec, mă îndrăgostesc, dar e mai tot timpul un amor imposibil.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus