vineri , 22 septembrie 2023

Viorel Ilișoi a lansat „Cele mai frumoase reportaje”

foto: Elena Iluță

Cunoscutul ziarist Viorel Ilișoi a adunat într-o carte, cu titlul „Cele mai frumoase reportaje”, poveștile excepționale pe care le-a documentat și pe care le-a scris de-a lungul timpului. Volumul s-a lansat pe 27 aprilie, la sediul magazinului F64 din București, unde jurnalistului i-au fost alături prietenii apropiați și cititorii care-l iubesc.

Considerat, de public și colegii de breaslă, regele reportajului din România, Viorel Ilișoi e printre povestitorii foarte rari care se mai dedică acestui gen jurnalistic nobil, aflat la granița cu literatura. Timp de aproape 30 de ani, Ilișoi a publicat în „Atitudinea”, „Timpul”, „Național”, „Cotidianul” și „Jurnalul Național”, dezvăluind cu talent o bogăție de istorii și caractere umane.

„Intitulat simplu, Cele mai frumoase reportaje, volumul lui Viorel Ilișoi cuprinde autentice clipe de viață, povești adevărate despre oameni adevărați. Autorul sondează medii dintre cele mai diverse, mai insolite, de la pacienții secției de oncologie la controlorii de bilete, de la culegătorii de mere la gunoieri, de la octogenarii care se întâlnesc la liceul absolvit în urmă cu multe decenii la sate care pier încet-încet, de la deținuții din penitenciare la căldărarii nomazi și înșiruirea ar putea continua. Este demn de remarcat faptul că, pentru a cunoaște cât mai bine oamenii a căror experiență de viață o imortalizează în reportaj, Viorel Ilișoi a trăit efectiv printre subiecții de care s-a ocupat, a intrat în lumea lor, le-a cunoscut viața, felul de a vorbi, le-a înțeles durerile”, se arată în prezentarea cărții.

Cartea „Cele mai frumoase reportaje” poate fi comandată AICI.

Viorel Ilișoi este coautor al mai multor volume de proză, reportaj, poezie și autor al volumelor „Necunoscutul Mihai Codreanu” (2014), „Sărut mâna, mama mea!” (2015).

Citiți-l pe Viorel Ilișoi pe blogul lui și urmăriți-l pe pagina lui de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *