joi , 28 septembrie 2023

Virgil Ianţu revine în televiziune

Virgil Ianțu se alătură Televiziunii Romane pentru un show 100% românesc. Din 17 aprilie a.c., prezentatorul va aduce, la TVR 2, în prime-time, un nou concurs de cultură generală despre România, un format nou, care îşi propune educarea telespectatorilor, „în acord cu misiunea publică a TVR”, spun reprezentanții postului.

Virgil Iantu aduce un plus de valoare brandului TVR. Ne lipsesc vedetele cunoscute şi iubite de toată lumea, lucru subliniat de cele mai recente sondaje, care arată că mai avem doar câţiva colegi care ocupă un loc clar în topul opţiunilor publicului. Este nevoie de mult mai mulţi oameni talentaţi şi carismatici”, declară Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR. „Au fost vremuri când toate televiziunile au luat vedete de la TVR, însă TVR n-a mai crescut şi format vedete de multă vreme. E momentul să redevenim televiziune,  să lucrăm cu formate şi vedete de succes. Acest moment marchează şi plata datoriilor şi un nou început pentru TVR. Mi s-a părut firesc ca primul format cu miză să fie în concurs de cultură generală. Asta arată ce şi cum vrem să fim”, adaugă Irina Radu.

Decizia lui Virgil Ianțu de a se alătura acestui proiect a venit în mod natural, acesta fiind un mare susţinător al ideii că publicul românesc merită emisiuni de calitate, care îşi propun să găsească numitorul comun dintre divertisment şi educaţie, tradiţii şi valori autohtone: „În ultima vreme, din ce în ce mai mulţi oameni (de la prietenii cei mai apropiaţi şi până la toţi cei care îmi trimit gânduri frumoase online zilnic) mă întrebau de ce nu revin pe TV. Însă propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credinţele mele, de la care nu m-am abătut, aşa cum nu o voi face nici de acum înainte. Trebuie să recunosc că mi-a venit destul de natural să devin partener cu Televiziunea Română. Într-un fel sau altul, suntem datori să le oferim romanilor ceea ce merită – emisiuni inteligente, cu informaţii de valoare, şi de o calitate ireproşabilă”, a declarat Virgil Ianţu. „Nu cred că sunt singurul care vede că noua generaţie are nevoie de emisiuni din care să îşi poate alege modele, de oameni care să le demonstreze că ceea ce ştii te reprezintă cu adevărat ca individ. O cultură generală solidă trebuie să se bazeze şi pe cunoaşterea lucrurilor care ne definesc cultura. Astăzi, mai mult ca oricând, e important să nu ne pierdem identitatea şi să învăţăm să preţuim locul în care ne-am născut. E uşor să hulim tot ce înseamnă valori naţionale, dacă nu le-am cunoscut cu adevărat. Şi iată cum dorinţa de a mă reîntâlni cu publicul s-a sincronizat perfect cu excelenta propunere a celor de la TVR şi Zucchero Media. Sunt nerabadator să fiu din nou pe platou şi să trăiesc alături de concurenţi emoţiile şi bucuria învingătorului!”, a adăugat Ianţu.

Emisiunea, un format dezvoltat de TVR împreună cu compania Zucchero Media, face parte din noua grilă de programe a Televiziunii Române. Filmările vor începe curând, iar noi detalii vor fi dezvăluite în săptămânile ce urmează.

***

Citiți AICI interviul nostru cu Virgil Ianțu!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *