vineri , 8 decembrie 2023

Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului „Funeralii fericite”

VCosma

Impresionat de comedia Funeralii fericite, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc, după ce a cucerit milioane de spectatori în Franța cu muzica pentru producții cinematografice reputate, printre care se numără și capodopera lui Ettore Scola, Balul.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din Romania, odată cu premiera filmului Funeralii fericite, care marchează o nouă colaborare între Horațiu Mălăele și Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul Nunta Mută.

Alături de Horațiu Mălăele, din distribuția comediei Funeralii fericite fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc și Antoaneta Zaharia.

În Funeralii fericite, Horaţiu Malaele este Lionel, un român reîntors din Franţa, unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit”, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză. Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film” pentru contribuția sa în cadrul producțiilor cinematografice: „Diva” (1982) și „Le Bal” (1984), precum și două premii 7 d’Or pentru „Cea mai bună muzică TV” în 1986 și 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, Funeralii fericite, o comedie care va avea premiera în cinematografele din țară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

Afis_Funeralii FericiteR

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *