marți , 21 septembrie 2021

Welcome to Virginia Highland, Atlanta

Virginia Highland Atlanta

Dintre toate zonele din Atlanta pe care le-am vizitat, Virginia Highland îmi place până acum cel mai mult. Poate pentru că are un aer ceva mai european, asta însemnând mai multe afaceri independente – magazine, frizerii, cofetării, gelaterii, cafenele și restaurante care nu sunt parte din vreun lanț celebru – plus o atmosferă lejeră, care te îmbie să uiți cu totul de griji în timp ce te pierzi străduțele străjuite de pomi (încă) verzi.

copaci

Dacă mergi la plimbare prin downtown Atlanta, nu vezi altceva decât beton și oameni deplasându-se aproape exclusiv în mașini. E o zonă foarte business, seacă, aridă, incapabilă să-mi provoace vreo emoție. Nu știu despre voi, dar pe mine nu m-au dat niciodată pe spate zgârie-norii, nu mi se par vreo realizare admirabilă a omului, mă lasă rece precum materialele din care-s construite. În schimb, dacă ajungi în cartierul Little Five Points sau în Virginia Highlands (cele două se aseamănă foarte mult), descoperi la fiecare pas câte ceva interesant.

Coca Cola

Un perete întreg pictat de vreun artist anonim cu o reclamă Coca-Cola care arată foarte vintage și foarte american; case vechi (pentru Statele Unite), construite în anii 1910 sau 1930; un domn plimbându-și relaxat cățelul; un bungalow frumos, în care te imaginezi trăind mult și bine; un copac deosebit, sub care-ți vine să te așezi fără termen limită. Verdeață pretutindeni, dar asta e în toată Atlanta.

arta

Și-apoi, în Virginia Highland veți găsi:

  • The Shave, o frizerie absolut inedită, amenajată în stilul anilor ‘60
  • Paolo’s, care vinde gelato italiano de cea mai bună calitate
  • Atlanta Cupcake Factory, o cofetărie cu delicii de tot felul
  • La Tavola, una dintre cele mai faine cârciumi din Atlanta
  • Restaurante pe toate gusturile, de la pub-uri irlandeze, la localuri cu specific thailandez
  • Buticuri fermecătoare, cu produse de autor

Virginia Highland, Atlanta

Semnat de

2 comentarii

  1. Da, imi place asa si mie…fara prea multe modernitati si..mondenitati..:)

  2. 🙂 E o zona frumoasa, frumoasa!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus