marți , 11 mai 2021

„Wildflower”: cum s-o cunoști mai bine pe Drew Barrymore

drew barrymorefoto

N-o cunosc personal pe Drew Barrymore, dar, citind-i cartea, am avut senzația că am stat lângă ea și i-am ascultat poveștile așa cum stau cu prietenele mele de vorbă la o cafea. „Wildflower” e o plăcere de lectură, de la prima până la ultima filă, pentru că are adevăr, naturalețe, umor și profunzime, toate împletite într-un puzzle care încheagă în final un portret perfect reușit.

Deși nu i-am văzut toate filmele, pe Drew Barrymore am urmărit-o în interviuri, în reviste și la TV, și mi s-a părut mereu un om amuzant, cald, pozitiv, natural, cu picioarele pe pământ, în ciuda faimei pe care a cunoscut-o de copil. În noua ei carte nu se dezice de niciuna dintre trăsăturile pe care i le-am intuit, ci mai mult, m-a surprins deschiderea ei extraordinară vizavi de câteva capitole delicate din viața ei.

Vorbește dezarmant de sincer despre părinții ei, care n-au știut cum să se descurce în rolul lor, mai ales cu un copil care la vârsta de șapte ani juca deja într-un film regizat de Steven Spielberg. De altfel, tatăl lui Drew, actorul John Drew Barrymore, și-a părăsit familia când fetița era foarte mică, iar apoi n-a mai fost decât un personaj cu apariții sporadice și zgomotoase, până spre sfârșitul vieții, când Drew l-a internat într-un spital aproape de casa ei, asigurându-se că moare în pace.

Mamei ei îi conturează un portret la fel de onest, descriind-o ca pe o femeie depășită de responsabilități, incapabilă să-și exprime grija și dragostea față de fata ei prin gesturi simple, cum ar fi să-i pregătească un pachet cu mâncare pe care să-l ia la școală. Dar despre ambii părinți Barrymore scrie cu bunătate și nostalgie, și cu dorința de a face ea însăși, acum, pentru copiii ei, tot ce mama și tatăl ei n-au făcut pentru ea. „Azi am în sfârșit o familie, familia la care am visat mereu”. De altfel, e înduioșător felul în care vorbește despre fetițele ei, Olive și Frankie, despre soțul ei, Will Kopelman, și despre familia lui. Fără să fie siropoasă, îți smulge câteva lacrimi, pentru că realizezi ce au în spate toate acele episoade tumultuoase al căror star Drew a fost în adolescență – abuzul de droguri și alcool, internarea într-un centru de reabilitare la vârsta de doar 13 ani, apoi faptul că a cerut în instanță – și i s-a acceptat – dreptul de a locui singură, la 14 ani. Barrymore nu-și găsește scuze în cartea ei, dar cine o citește înțelege că pubertatea și adolescența ei turbulentă au avut ca motiv tocmai lipsa unei familii adevărate, care să știe cum să ghideze în viață un copil devenit peste noapte star de cinema. Azi, la 40 de ani, actrița pare însă perfect împăcată cu toate, ba chiar, pe alocuri, abordează cu umor astfel de subiecte sensibile, cel mai sănătos semn că s-a vindecat.

wildflower drew barrymore

Cartea mai cuprinde o mulțime de povești legate de oameni din industria filmului de care Drew e foarte apropiată: prietena ei bună Cameron Diaz, căreia îi spune „Poo Poo”, sau regizorul Steven Spielberg, care nu doar că i-a oferit rolul din „E.T.”, dar i-a fost de-a lungul anilor o figură paternă. Barrymore mai povestește și despre colaborarea ei cu Adam Sandler și vorbește cu mult drag despre prietenii ei Nancy Fallon (soția realizatorului TV Jimmy Fallon) și Chris Miller, amândoi partenerii lui Drew la casa de producție Flower Films. Nu e singura afacere a actriței: în 2013, ea a lansat o linie de produse cosmetice și ochelari de soare care poartă tot numele Flower.

Indiferent de lucrurile pe care Drew Barrymore ar fi ales să le povestească în cartea ei, cred că „Wildflower” mi-ar fi plăcut la fel de mult, grație tonului ei firesc, plăcut, prietenos și elegant, deși cuvântul „fuck” e deseori prezent (însă Barrymore îi știe bine locul, ceea ce-l face să se integreze de minune în atmosferă).

„Wildflower” s-a lansat pe 27 octombrie 2015 și poate fi comandată pe site-ul editurii Dutton, parte a grupului Penguin Random House, sau pe amazon.com.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus