duminică , 17 octombrie 2021

„Wish I Was Here”, cu Zach Braff și Kate Hudson, în curând la cinema

AfisFilm

Kate Hudson (Almost Famous, How to Lose a Guy in 10 Days), Zach Braff (Garden State, Chicken Little, serialul Scrubs, Oz the Great and Powerfull), Joey King (Crazy, Stupid, Love, Oz the Great and Powerfull) și Pierce Gagnon (Looper, Rio 2) joacă în Wish I Was Here / Rolul vieţii mele, o comedie realizată cu ajutorul a peste 45.000 de fani, a căror contribuție a însemnat jumătate din bugetul total al producției și a fost strânsă în numai trei zile.

Povestea personajului Aidan Bloom (rol interpretat de Zach Braff, de asemenea regizorul, producătorul și scenaristul lungmetrajului), un actor, tată şi soţ care se trezeşte deodată pus în faţa unor probleme ce îl fac să îşi reexamineze viaţa, cariera şi familia va fi adusă în România de Independenţa Film, din 13 februarie.

Wish I Was Here / Rolul vieţii mele a avut premiera internaţională la Sundance Film Festival 2014, la zece ani distanţă de celălalt film semnat Zach Braff, peliculă care a marcat cu succes debutul său regizoral, Garden State (2004). Recent, pe Braff l-aţi putut vedea în Oz the Great and Powerfull (2013), alături de Mila Kunis, Rachel Weisz şi Joey King.

Jumătate din bugetul filmului, strâns de pe internet, în doar trei zile!

Pe 24 aprilie 2013, regizorul Zache Braff lansa pe Kickstarter (o platformă online destinată strângerii de fonduri pentru proiecte creative) campania de atragere a unor sume de bani cu care să poată finaliza filmul Wish I Was Here, după un scenariu scris împreună cu fratele său, Adam J. Braff.

Trei zile mai târziu, proiectul fraţilor Braff strânsese deja suma uluitoare de 2 milioane $. După fix o lună, pe 24 mai, campania se încheia cu un rezultat mult peste aşteptări: 3.105.473 $, reprezentând jumătate din bugetul filmului, au fost adunaţi din cotizaţiile a 46.520 de persoane. O parte dintre acestea au fost menţionaţi cu nume şi prenume în caietul de presă al filmului, cu specificaţia “Very special thanks to the 46.520 backers on Kickstarter. Without them, this film would have never been made”.

Unul dintre susţinători a fost chiar actriţa Joey King (14 ani, în rolul fetiţei din film), care a donat bani pentru acest proiect cu mult înainte să ajungă să dea probă. Cel mai important “backer” a fost însă compania Worldview Entertainment (companie independentă din New York care a produs, printre altele, recentul Birdman şi Blood Ties), care s-a alăturat campaniei la final cu circa 500.000 $.

Zach Braff: “Scriu despre ce cunosc bine”

Zach Braff şi fratele său au început să scrie scenariul pentru Wish I Was Here pornind de la o idee la care se gândeau mai demult: “Ce-ar fi dacă un tip, ca fratele meu sau chiar ca mine, nu-şi mai pot ţine copiii la şcoală din motive financiare. La început, acestui tip probabil că îi va fi foarte greu să se ocupe personal de educaţia lor, dar pe parcurs e posibil să înceapă să-i facă plăcere.” Scenariul a evoluat de la această idee. O familie care ajunge la o răscruce importantă a vieţii. “Am scris despre ceva ce noi cunoaştem foarte bine”, explică Braff. “Ideea de a-ţi urma totuşi visul (de a deveni actor – n.red.), în timp ce ai şi nişte copii de crescut, de susţinut şi educat, asta mi s-a părut o direcţie interesantă”.

În afară de Garden State (2004) şi Wish I Was Here (2014), Zach Braff a mai regizat şapte episoade din serialul de televiziune Scrubs, o comedie care a însumat 175 de episoade şi care a fost nominalizat de mai multe ori la Emmy pentru Cel mai bun serial de comedie şi Cel mai bun scenariu. Zach Braff a şi avut un rol în acest serial pentru care a primit premiul Primetime Emmy şi trei nominalizări la Globul de Aur (2005, 2006 şi 2007).

În martie 2014, Braff şi-a făcut debutul şi pe Broadway, cu piesa Bullets over Broadway, scrisă de Woody Allen şi regizată de Susan Stroman la St. James Theatre, acolo unde s-a filmat Birdman (2014) al lui Alejandro González Iñárritu.

Prima apariţie a lui Zach Braff, pe numele complet Zachary Israel Braff, într-un film pe marele ecran a fost în 1993, în Manhattan Murder Mystery, regizat de Woody Allen, cu Woody Allen şi Diane Keaton. Avea 18 ani şi juca rolul băiatului personajului interpretat de Diane Keaton.

Coloana sonoră a filmului Wish I Was Here conţine piese originale ale artiștilor Coldplay, The Shins şi Bon Iver.

Buget: 6 milioane $

Durata: 109 min.

Filmările au avut loc în Los Angeles şi au durat 25 de zile, din 25 august 2013, până în 6 septembrie 2013.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus