vineri , 8 decembrie 2023

Zece motive pentru care să mănânci sushi

Sushi

Rareori se întâmplă ca unul dintre cele mai adorate și consumate feluri de mâncare din lume să aibă și beneficii pentru sănătate. Sushi, faimosul preparat japonez din orez și pește crud, e în primul rând un răsfăț pentru papilele gustative, însă constituie și o adevărată infuzie de substanțe nutritive pentru organism.

Iată 10 motive pentru care să mănânci sushi:

1. Are cantităţi scăzute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: în general orez fiert şi peşte crud.

2. Nori, alga marină comestibilă, conţine iod, magneziu, calciu şi fier.

3. Wasabi are puternice proprietăţi digestive şi antioxidante.

4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care crește imunitatea.

5. Sosul de soia este bogat în proteine şi fier.

6. Sushi conţine puţine alimente alergene, nefiind astfel periculos pentru persoanele mai sensibile.

7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorită acizilor graşi Omega 3 regăsiţi în pește.

8. Este un preparat recomandat în dietele de slăbire și detoxifiere.

9. Conţine puţine grăsimi săturate, fiind aliatul pentru o sănătate și o siluetă de invidiat.

10. Reduce riscurile apariţiei cancerului; elementele sale componenete (orezul şi Omega 3 din pește) protejează organismul.

Puțină istorie

Iniţial, sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a cărnii şi peştelui. Această metodă de conservare a peștelui întreg face ca propriile enzime ale peştelui să genereze o aromă puternică. În Japonia secolului al X-lea, peştii erau tăiaţi şi spălaţi în interior cu sake (vin din orez, tradiţional japonez). După perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul peştilor şi aruncat. Acest fel de preparare a fost proliferat sub conceptul unui nou mod de conservare a peștelui. Pragmatici şi inventivi, japonezii au reuşit să reducă la minim timpul de fermentaţie în producerea de sushi. Astfel, au început să adauge oţetul, care nu numai că a scurtat considerabil timpul de gătire, dar reuşea să adauge şi un gust uşor picant preparatului, care a ajuns în final să aibă gustul minunat pe care i-l cunoaştem.

Sushi este astăzi un fel de mâncare care a cucerit toată lumea. O gustare rapidă, un prânz sănătos sau o cină uşoară, la restaurant sau în localuri tip fast-food, acasă sau la birou, la întâlniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal în orice context.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *