miercuri , 25 mai 2022

Ziarul „The Independent” dispare din print și devine exclusiv digital

the independentfoto

Ziarul „The Independent” devine prima publicație națională din Marea Britanie care va dispărea din print și se va muta exlcusiv în zona digitală, au anunțat, joi, reprezentanții trustului ESI Media, care deține acest titlu.

Totodată, în urma zvonurilor apărute pe această temă în ultimele săptămâni, trustul de presă a confirmat că va vine ziarul „i”, lansat în 2010, către compania Johnston Press. „Această mișcare va capitaliza poziția The Independent ca website al unui ziar quality cu cea mai rapidă creștere în mediul online și va asigura un viitor sustenabil și profitabil al publicației”, au declarat reprezentanții ESI Media, trustul deținut de oligarhul de origine rusă Alexander Lebedev și condus de fiul său, Evgeny Lebedev. „Audiența lunară a ziarului a crescut cu 33.3% în ultimele luni, la aproape 70 de milioane de utilizatori unici, din lumea întreagă. Site-ul este profitabil și ne așteptăm să obținem o creștere în venituri de 50 % anul acesta”, au adăugat managerii ESI Media, într-un articol publicat pe www.independent.co.uk.

Lebedev spune că schimbarea este determinată de cititori

„Industria ziarelor se află în schimbare, iar acea schimbare este condusă de cititori. Ei ne arată că viitorul este digital. Această decizie păstrează brandul The Independent și ne permite să investim în conținut de bună calitate, care atrage tot mai mulți cititori către platformele noastre online. Familia mea a cumpărat și a investit masiv în The Independent pentru că noi credem în jurnalism de talie mondială, iar această mișcare asigură viitorul acestor valori editoriale de o importanță vitală”, a declarat Evgeny Lebedev, managerul de drept al ESI Media. Trustul amintit deține și titlurile The Independent on Sunday (la a cărui tipărire se va renunța, de asemenea), Evening Standard și ziarul „i”. Acesta din urmă, au mai dezvăluit acționarii ESI Media, va fi vândut către trustul Johnston Press.
Ultima ediție tipărită a ziarului „The Independent” va fi publicată pe 26 martie, iar ultima ediție „The Independent on Sunday” va apărea pe 20 martie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus