vineri , 8 decembrie 2023

Ziua Mondială a Poeziei: Nichita Stănescu, omagiat la Ploiești

6564_571871179498662_384349568_n

Ca în fiecare an, pe 21 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei, proclamată în timpul celei de-a 30-a sesiuni a Conferinței generale a ONU pentru educație, știință și cultură, de la Paris, din octombrie-noiembrie 1999.

Casa de Cultură „I. L. Caragiale” din Ploiești a marcat această zi printr-o desfășurare de forțe ce a surprins publicul. Alături de elevii Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu” din Ploiești și membrii cenaclului „Atitudini” s-au împărțit flori, reviste și poezii trecătorilor ce se aflau pe Bulevardul Castanilor sau în fața primăriei. S-a recitat și s-a bucurat pentru darul de a scrie versuri.

„Manifestarea s-a desfășurat deoarece poezia este muzica vieţii, nu cere nimic, dar dăruie totul sufletului”, spun organizatorii. Un moment aparte l-a constituit recrerea poemul stănescian „Spune-mi, dacă te-aş prinde-ntr-o zi / şi ţi-aş săruta talpa piciorului,/ nu-i aşa că ai şchiopăta puţin, după aceea,/ de teamă să nu-mi striveşti sărutul?…” din pancartele ținute de elevi. „O inițiativă la care sincer nu mă așteptam, dar care m-a bucurat foarte mult. Poezia nu e moartă în orașul lui Nichita”, a declarat emoționată o doamnă prezentă la eveniment.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *